Now you’re in New York, these streets will make you feel brand new, big lights will inspire you, let’s hear it for New York, New York, New York. Alicia Keys laat ons allemaal sinds haar lied Empire State of Mind verlangen naar een bezoek aan The Big Apple! En het is zover, jij gaat New York bezoeken! Hier kom je te weten wat je daar allemaal kan doen en wat je zeker moet meenemen.

1.      Empire State Building

Het Empire State Building is het op twee na hoogste gebouw van New York. Het is een wolkenkrabber van 381 meter hoog. Je kan de toren van buitenaf aanschouwen maar je kan ook binnenin een bezoekje brengen. Aan een hoge snelheid brengt een lift jou tot de 86ste etage, waar jou een heel mooi zicht staat te wachten. Het is het hoogste uitkijkpunt in New York in openlucht. Adembenemend!

2.      Times Square

Times Square

Times Square is een plein, alsook een buurt in Manhattan. Vroeger was het hoofdkantoor van de krant The New York Times daar gelegen, vandaar de naam. Wat opvalt op Times Square zijn de gigantische elektronische billboards, waar je je ogen op uitkijkt! Het plein is heel toeristisch, maar je moet dit gewoon gezien hebben. Ook de theaterwijk Broadway bevindt zich in deze buurt.

3.      Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge, gebouwd in 1883, is zeker en vast een must see! De brug verbindt Brooklyn met Lower Manhattan en gaat over de East River. Architecten John en Washington Roebling – vader en zoon – hadden 1 missie: de mooiste brug ter wereld creëren. Dat is gelukt! Uiteindelijk was het de vrouw van Washington die de brug afwerkte. De Brooklyn Bridge is dé toegangspoort tot het upcoming Brooklyn, ten zuiden van Manhattan. Zowel Brooklyn als de brug zijn de moeite waard om te bezichtigen.

4.      Central Park

Central Park is het grootste stadspark in New York. Het is één van de meest bekende parken ter wereld omdat heel wat films en televisieprogramma’s hier opgenomen werden. Denk maar aan: Maid in Manhattan, Spider-Man 3, Night at the Museum, Friends with benefits … and many more! In het park zijn verschillende meren, uitgebreide wandelpaden, twee ijsschaatsbanen, een roeivijver, een dierenbegraafplaats en open grasgebieden die gebruikt worden om te sporten of als ligweide.

5.      One World Trade Center

Het One World Trade Center is, met zijn 541 meter, het hoogste gebouw van Amerika. Het is een kantoorgebouw en de naam verwijst naar het oorspronkelijke World Trade Center dat verwoest werd op 11 september 2001. Wanneer je er bent, ga dan ook zeker het 9/11 Memorial Museum bezoeken, om de oude, ingestorte Twin Towers en de vele slachtoffers te herdenken.

6.      Vrijheidsbeeld

Vrijheidsbeeld, New York

Het Vrijheidsbeeld of Statue of Liberty is het standbeeld in de New York Bay. De symboliek dat achter het beeld schouwt is vrijheid, een kernwaarde van de Verenigde Staten. Het heeft als doel om terugkerende Amerikanen, gasten en immigranten te verwelkomen. Opgepast! Het Vrijheidsbeeld is slechts 46 meter hoog, dus verwacht je niet aan iets reusachtigs. Bezoek het beeld door er een ferrytochtje naar te maken en maak ineens een tussenstop op Ellis Island, een eiland in de haven van New York.  

7.      St. Patrick’s Cathedral

De Saint Patrick’s Cathedral is een rooms-katholieke kerk gevestigd aan de Fifth Avenue. Het is één van de grootste kathedralen ter wereld. Wat het gebouw zo speciaal maakt is dat het in het midden van een wereldstad vol wolkenkrabbers staat. Een prachtig architecturaal pareltje tussen alle bedrijfsgebouwen.

8.      Wall Street

Geef toe, Leonardo Di Caprio heeft ons allemaal laten dromen om op een dag voor eventjes de Wolf of Wall Street te zijn. Het kan! In Wall Street uiteraard, de financiële hoofdstraat van Manhattan. Vergeet geen foto te nemen met de stier!

9.      Windowshoppen op Fifth Avenue

De Louisalaan van Brussel, maar dan in New York? Dat is Fifth Avenue. Het is een van de meest chique straten van The Big Apple. De huurprijzen zijn er praktisch onbetaalbaar. De straat is een ware lust voor het oog. Bewonder de prachtige etalages en ladies … shop till you drop!

10.  Grand Central Terminal

Vind jij Antwerpen Centraal al zo’n druk station? Wel, die drukte stelt niets voor in vergelijking met de Grand Central Terminal in New York. Het station heeft de meeste perrons ter wereld. Welgeteld 44 perrons en 67 sporen! Lopen maar wanneer je die trein moet halen. Per dag passeren er ongeveer 575.000 bezoekers en je vindt er tientallen restaurants en pubs. Go ahead!

Wat neem je mee naar New York?

Vergeet zeker niet je reisdocumenten zoals paspoort, vliegtickets, reserveringen, … mee te nemen! Wat nog meer? Kleren, duuh! Toiletartikelen, elektronica, … And of course a lot of money! Leef je uit in New York, neem je glimlach mee en laat je leiden door de drukte van de stad. Maak er een geweldig avontuur van!