Gratis Cityguide Amsterdam

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze nieuwe cityguide van Amsterdam

 

   

   

Citytrip Amsterdam

Bekijk en vergelijk de beste deals en prijzen bij onderstaande aanbieders:

Vergelijken loont! Bekijk alle aanbieders en vind de beste aanbieding voor je citytrip Amsterdam

Meest gelezen

Introductie

Amsterdam is, net als Parijs, een ideale bestemming voor een citytrip dichtbij huis. Dankzij de 17de eeuwse grachten en de vele culturele mogelijkheden is deze stad een toppertje om te bezoeken.

 

De stad is zowel oerhollands als uiterst cosmopolitisch tegelijkertijd, liefst 178 nationaliteiten vonden er hun thuis. En ondanks het feit dat het de hoofdstad van Nederland is en er 2,3 miljoen mensen wonen in de Metropool Amsterdam, is het echt een stad op mensenmaat.

 

 

Wie Amsterdam bezoekt moet zeker op de Dam gestaan hebben. Dit is het historische centrum en de toeristische trekpleister. Daarnaast gaan er ook heel wat evenementen door.

Het huidige uitzicht van centrum Amsterdam werd grotendeels bepaald door de grote stadsuitbreidingen in de loop van de 17de eeuw. Het resultaat hiervan is de grachtengordel, ondertussen UNESCO Werelderfgoed, met zijn prachtige en majestueuze grachtenpanden en de volksere buurt de Jordaan. Een leuk weetje is dat de afwijkende schuine ligging van de buurt komt doordat ze de oude poldersloten die daar lagen hebben gevolgd. Daarom ligt de buurt dus schuin tov. de grachtengordel.

 

Lees meer

 

Binnen het historische centrum van ‘Mokum’ (oude naam voor Amsterdam) vind je ook een heel aantal interessante shoppingadresjes. Met name de Negen Straatjes met hun alternatievere winkels, de Prinsenstraat en de Herenstraat, maar ook de Kalverstraat met de meeste bekende namen (veel ketens).

 

De meest prestigieuze winkelstraat van Amsterdam en misschien wel van Nederland ligt in de buurt van het Rijksmuseum, de P.C. Hooftstraat, het adres voor de iets beter begoede citytripper.

 

In dezelfde buurt vind je ook het Van Gogh Museum aan het Museumplein, samen met het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum. Hier zit dus een echte concentratie aan schilderkunst, die je trouwens het voordeligst kunt bezoeken met de ‘I amsterdam City Card’. Hiermee krijg je niet alleen korting bij de musea maar de kaart geldt ook als vervoersbewijs voor het uitstekende openbaar vervoer in Amsterdam.

 

Maar ook gewoon rondslenteren in de Nederlandse hoofdstad is allerleukst. Je komt alle bezienswaardigheden, musea, shoppingbuurten en leuke eetplekjes vanzelf tegen. Een weekendje Amsterdam dus volgende week 

Waar het beste overnachten in Amsterdam

Booking.com

Categorieën

Ontvang wekelijkse vakantietips

Schrijf je in op onze wekelijkse citytrip.be nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuwste citytrip nieuws en de beste aanbiedingen!

 

   

   

Blog Posts

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be