Lissabon – Ontdek jouw levenslied

Gratis cityguide Lissabon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze nieuwe cityguide van Lissabon

 

   

   

Citytrip Lissabon: aanbieders met de beste deals

Bekijk en vergelijk prijzen bij onderstaande aanbieders:

  • Bebsy.be     ← Hotels + vlucht
  • Prijsvrij.be     ← Hotels (met vliegreis of eigen vervoer)
  • TUI.be     ← Hotels (met vlucht of eigen vervoer)

Vergelijken loont! Bekijk alle aanbieders en vind de beste aanbieding voor je citytrip Lissabon

Vakantie Lissabon

Meest gelezen

Introductie

Een citytripbestemming die vaak vergeten wordt maar gekend staat als één van de aangenaamste steden van Europa is Lissabon. De sfeer lijkt er chaotisch door de wirwar aan straatjes en wijken maar eigenlijk is ze heel ontspannen. Je kan je laten leiden door de Fado, het Portugese levenslied, de kunst, cultuur en het lekker eten ontdekken.

 

Portugezen hebben een eigen eetcultuur. Zo kan je tijdens de middag heerlijk gaan lunchen op de vele tarrasjes en in de koffieshops. Maar ook de typisch Portugese gerechten zijn om van te smullen, in Lissabon heb je hiervoor tal van leuke adresjes.

 

 

 

De Portugese hoofdstad ligt op de rechteroever van de Taag en vlakbij de Atlantische Oceaan. De stad heeft een bewogen geschiedenis achter de rug sinds haar stichting rond 1200 v. Chr., met verschillende overheersingen door moslims en daarna ook door de Spanjaarden.

 

Lees meer

 

In 1755 werd de stad zwaar getroffen door een aardbeving gevolgd door een tsunami. Grote delen van de stad werden hierbij verwoest. Daardoor werden nieuwe wijken gebouwd met een rechthoekig stratenpatroon. Zo heb je ook brede boulevards en grote pleinen in Lissabon. Dit bepaalt voor een groot stuk het huidige uitzicht van Lissabon, maar toch vind je er nog wat van zijn geschiedenis terug in de hoger gelegen oude stad. Bezoek zeker eens het plein Rossio als je een indruk wil hebben van het Middeleeuwse Lissabon.

Een nieuwe ramp voor Lissabon kwam er in 1988 onder de vorm van een zware stadsbrand die een groot deel van het commerciële centrum vernielde. Het centrum werd heringericht, voor een gedeelte met de Wereldtentoonstelling van 1998 in het achterhoofd. De expositie is nu nog steeds te bezoeken en heet tegenwoordig ‘Parque das Nações’.

Een aantal van de belangrijkste historische bezienswaardigheden vind je in Santa Maria de Belém, zoals de wachttoren ‘Torre de Belém‘ uit het begin van de 16de eeuw en het goudkleurige klooster ‘Mosteiro dos Jerónimos’, ook uit de 16de eeuw. Niet ver daarvandaan ligt het presidentiële paleis, het ‘Palácio de Belém’. Een recenter bekend bouwwerk is de grote stalen hangbrug over de Taag, die na de Anjerrevolutie in 1974 omgedoopt werd tot ‘Ponte 25 de Abril’.

Op cultureel vlak is Lissabon wellicht het best bekend door de Fado. Dit uiterst weemoedige muziekgenre ontstond zowat 200 jaar geleden in de wijken Alfama en Mouraria. Tegenwoordig kan je de Fado gaan beluisteren in mooie stijlvolle bars en restaurants of de echte Casa de Fado.

De Fado klinkt nergens zo melancholisch als in Lissabon zelf, dus ontdek het even ter plaatse!

Waar het beste overnachten in Lissabon

Booking.com

Categorieën

Ontvang wekelijkse vakantietips

Schrijf je in op onze wekelijkse citytrip.be nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuwste citytrip nieuws en de beste aanbiedingen!

 

   

   

Blog Posts

Vakantie Lissabon

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be