Granada is een geweldige stad voor een citytrip. Er zijn veel bezienswaardigheden, maar één daarvan staat meestal toch wel bovenaan het lijstje van de toeristen: De Alhambra. Dit complex dateert uit de 13e eeuw, en zijn naam betekent ‘rood paleis’ in het Arabisch. Het feit dat de Alhambra op UNESCO werelderfgoedlijst staat is totaal niet onverwacht wanneer je ziet hoe prachtig het complex is.

Omdat je met een aantal dingen rekening moet houden tijdens je bezoek, geven we je hier wat handige informatie en tips.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

 

Alhambra

De Alhambra bestaat uit verschillende delen

Zoals we al hebben gezegd, zijn er de tuinen en de Nasrid paleizen. Maar er zijn nog meer onderdelen. Zo heb je de Alcazaba, de citadel. Dit is het oudste gedeelte van het complex, uit de tijd van de Moren. Je hebt vanaf de Torre de la Vela, die 25 meter hoog is, een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving ervan. Vergeet dus niet hier even van te genieten. De Generalife moet je ook zeker niet missen. Dit is het zomerpaleis van de Moorse heerser, met indrukwekkende tuinen. Het paleis is een stuk ouder dan de tuinen, en is gebouwd in de veertiende eeuw. De tuinen zijn aangelegd tussen 1931 en 1951.

Er zijn nog veel meer onderdelen, maar dit zijn wel de meest bekende. Wanneer je een ticket koop waarmee je overal toegang toe hebt, moet je zeker een paar uur nemen om alles op je gemak te bezoeken.

Nu komen we nog even terug op de Nasrid Paleizen. Vroeger woonden hier de Moorse koningen in Granada, je begrijpt dus al waarom deze worden gezien als de mooiste gebouwen. Je ziet hier erg goed dat er in zuid Spanje een Islamitische en Arabische invloed is. Je ziet namelijk veel kunst dat je hier aan doet denken. Wanneer je de paleizen binnenkomt, kom je door de Mexuar. Dit was vroeger een soort wachtkamer voor mensen die op audiëntie kwamen.

Tickets kopen


Er zijn verschillende soorten tickets te koop. Je zou al snel de goedkoopste pakken, maar denk daar even goed over na. Je mag met de goedkoopste tickets namelijk alleen de tuinen betreden. Deze zijn uiteraard prachtig, maar het is jammer als je de Nasrid Paleizen moet missen.
Omdat het vaak erg druk is, vooral tijdens de zomermaanden, is het aangeraden om je tickets van te voren te kopen. Dit heeft twee redenen. Ten eerste voorkom je zo dat je erg lang in de rij moet staan (en dat in die Spaanse hitte). Ten tweede mogen er maar een bepaald aantal mensen per dag naar binnen. Dit is ook de reden waarom het slim is om in de vroege ochtend te gaan. Zo voorkom je de drukte, en ook nog eens de warmte.

Een laatste tip: Doe goede schoenen aan wanneer je de Alhambra gaat bezoeken. Het is veel groter dan je denkt, dus je zult veel lopen. Omdat je ook best veel buiten zult zijn, is zonbescherming ook zeker aan te raden.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be