Een verblijf in Granada biedt de bezoeker veel keuze voor het bezoeken van bijzondere plaatsen, of ook veel keuze om deel te nemen aan leuke activiteiten. Allereerst is er natuurlijk het fantastische Alhambra. Deze unieke plaats in de wereld werd in 1984 als UNESCO-werelderfgoed aangewezen.

Een bezoek aan het Alhambra fort

Als je tijdens je eerste bezoek aan Granada het Alhambra terrein wilt bezoeken, zal je er zeker een halve dag tot een volledige dag willen doorbrengen. Een bezoek aan dit fort is een unieke ervaring die je langzaam wilt proeven. Vaak gaan bezoekers nog een keer terug, om het fort voor een tweede keer te bezoeken. Het Alhambra is gelegen op een heuvel in een prachtig landschap. Het is heel indrukwekkend om dit vroegere paleis en fort te bekijken tijdens de dag, maar ook tijdens de nacht. Als het donker is, wordt het Alhambra namelijk prachtig verlicht. Een bezoek aan dit indrukwekkende gebouw uit de middeleeuwen en de Moorse tijd is een onvergetelijke ervaring.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Granada werd gesticht in 800 voor Christus

De stad Granada zelf is gelegen in de schaduw van de bergen van de Sierra Nevada. Granada werd gesticht door de Feniciërs, zo’n 800 jaar voor Christus. Het heeft veel belangstelling voor toeristen uit de hele wereld.

De Albacin wijk

De Albacin wijk is vooral interessant om door te wandelen. Dit is een typisch oud Moors gedeelte met smalle kronkelende geplaveide straten en witgekalkte traditionele stucwerkhuizen. Er zijn veel leuke winkels en cafés gelegen. Met het geweldige Alhambra op de achtergrond, heb je er nog een fantastisch uitzicht bij. Het zorgt ervoor dat je er een lange, ontspannende wandeling kan maken. Wandelen door de Albaicin zorgt voor een heerlijke ochtend of middag.

De kathedraal van Granada

De kathedraal van Granada mag niet worden overgeslagen tijdens een bezoek aan de stad. De bouw begon in het begin van de 16e eeuw op de locatie van een veel oudere islamitische moskee. Het vereiste 175 jaar om de bouw ervan af te werken. De kathedraal bevat architecturale elementen uit de Middeleeuwen en Renaissance, evenals de barokke tijdperken.

De Sacramonte

De meeste bezoekers van Granada hebben al gehoord van de Sacromonte wijk. Dit is een uitstekende toeristische bestemming en bestaat uit witgekalkte grotwoningen die nog steeds in gebruik zijn. Je vindt er ook typisch Andalusische restaurants, souvenirwinkels en de altijd aanwezige zigeuners die flamenco spelen, je palm kunnen lezen of je bloemen verkopen. Het is er allemaal erg leuk, maar wel een beetje commercieel. Je kan er prachtige foto’s nemen. Voor de historicus zijn er catacomben te bezoeken en een oud abdijcomplex.

De koninklijke kapel

Nog een andere fascinerende site is de koninklijke kapel. De katholieke vorsten Ferdinand en Isabella gaven het decreet uit dat, ongeacht waar ze zouden sterven, hun stoffelijk overschot hierheen zou worden gebracht en zou worden begraven in deze koninklijke grafkamer. Tot op de dag van vandaag verblijven ze er nog steeds. Er is een geweldig museum verbonden aan de graven en het is zeker de moeite waard om de geschiedenis ervan te ontdekken.

Granada Charterhouse

Het Granada Charterhouse bestaat uit verschillende kloosterstructuren die op een periode van ongeveer 300 jaar zijn gebouwd. Ze zijn een perfecte bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de Spaanse geschiedenis en architectuur. De beroemde tabernakel en zijn ongelofelijke fresco’s zijn erg interessant om te bekijken.

Parken en tuinen in Granada

Granada is een stad vol met parken. Voor diegenen die een paar dagen in de stad vertoeven en van parken en tuinen houden, zijn volgende parken de moeite waard om door te wandelen en er te ontspannen: de tuinen van het Alhambra en Generalife, de Campo del Príncipe tuinen, de tuinen van het Koninklijk ziekenhuis, de tuinen van Paseo del Salón, Paseo de la Bomba, de tuinen van de triomf, de tuinen van Violón, het paleispark in Córdoba Gardens, Zaidín Park, Plaza de la Trinidad, Parque 28 de Febrero, Almunia p Aynadamar Park, Park Federico García Lorca en Fuente Nueva College Park.

Een daguitstap naar de bergen

Voor degenen die een auto hebben, is een dagtocht naar de bergen van de Sierra Nevada en de Alpujarra echt een geweldige excursie. Het landschap is er prachtig, de steden zijn er zeer typisch Spaans en het hele gebied ligt buiten de normale toeristenroute. Een suggestie is om een ​​fles wijn met wijnopener en brood mee te nemen, want er zijn overal schilderachtige picknickplekken. Je kan er lekkere, lokale kaas kopen en heerlijke serranoham. Je zult waarschijnlijk niet willen inpakken voor de rit terug naar de stad!

Granada is de perfecte locatie voor het doorbrengen van een dag, of zelfs een week. Je bent er verzekerd van overvloedige mogelijkheden om deel te nemen aan de activiteiten van jouw voorkeur.

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be