Alicante is een levendige stad aan de Middellandse Zeekust van Spanje. Elk jaar opnieuw is dit de favoriete vakantiebestemming van honderdduizenden toeristen. Mensen van over de hele wereld gaan naar Alicante en de Costa Blanca om er te ontspannen, te genieten van de lange zandstranden en om er kennis te maken met de echte Spaanse smaak en charme.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wat te doen en te zien in Alicante

Tijdens het zomerseizoen is de stad steeds heet en levendig. Alicante is voorzien op toeristen, met veel bezienswaardigheden en evenementen. Hier volgen enkele leuke bezienswaardigheden en activiteiten die je in Alicante kan doen om een​​onvergetelijke vakantie te hebben.

De stranden in Alicante

Allereerst zijn de stranden in Alicante populair. Je kan een ontspannen tijd doorbrengen aan deze prachtige stranden, die gelegen zijn aan de Middellandse Zee. Het weer is er meestal uitstekend, de dagen zijn er zonnig en de eindeloze zee wedijvert met de heldere blauwe lucht. Alicante is heel uitnodigend om enkele van de beste stranden in Spanje te bezoeken. Enkele voorbeelden van mooie stranden, zijn het strand van Postiguet, het strand van San Juan en het strand van Urbanova. Uiteraard zijn er nog meer stranden om te bezoeken dan deze voorbeelden.

Het nachtleven in de stad

Als je van het nachtleven houdt, kan je hiervan genieten in de oude stad. De oude binnenstad van Alicante, ook wel gekend als El Barrio, is de beste plek om er te genieten van de hete zomeravonden. Er zijn veel leuke bars, pubs en nachtclubs te vinden. Om 4 uur ’s nachts sluiten de bars er, maar dan kan je verder feesten in de disco’s van het La Marina complex.

De kastelen van Alicante

De kastelen van Alicante zijn fantastische symbolen uit het verleden. Je kan er een klim maken naar deze kastelen, want het kasteel van Santa Barbara uit de 9e eeuw staat op de berg Benacantil en het kasteel van San Fernando staat op de heuvel Tossal. Dit laatste kasteel, het kasteel van San Fernando, werd gebouwd om te stad te beschermen tegen het leger van Napoleon. Je hebt er een adembenemend uitzicht op het omliggende platteland. Vergeet dus zeker je fototoestel niet, want je kan er geweldige foto’s nemen!

Het Archeologisch museum van Alicante

Een bezoek aan het Archeologisch Museum van Alicante, of ook gekend als het MARQ, is zeker de moeite waard. Je ontdekt er de archeologische schatten van Alicante. Er zijn ook tijdelijke en fascinerende tentoonstellingen te zien. Zo kon je er in het verleden genieten van de oude esthetiek en de schoonheid van het lichaam. Deze tentoonstellingen, met meesterwerken van de Griekse kunst, gebeurden in samenwerking met het British Museum in Londen. De Discobolus van Myron bracht er in het verleden onder andere zijn zomervakantie door. Als je Alicante bezoekt, moet je zeker een bezoek brengen aan dit museum, om te ontdekken welke permanente en tijdelijke tentoonstellingen er dan plaatsvinden.

Las Hogueras de San Juan

Las Hogueras de San Juan is het feest van de Heilige Johannes. Dit is één van de beste festivals in Spanje. In het verleden werd het uitgeroepen tot Fiesta of International Tourist Interest. Het wordt georganiseerd in juni als het officiële feest van Alicante. Talrijke kleurrijke figuren die gemaakt zijn uit papier en hout worden dan overal in de stad geplaatst. Honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld verzamelen zich tijdens de festiviteiten in Alicante om van dit fantastische feest te genieten.

Mensen maken er tijdens de dagen en de nachten van het feest onophoudelijke optochten en carnavals. De straten kennen er dan een bepaalde drukte, met verschillende muziekpodia, tafels en openluchtrestaurants. Het hoogtepunt wordt bereikt tijdens de laatste nacht om middernacht. Dat is het ogenblik waarop alle figuren op de grond verbrand worden.

De vuurwerkcompetitie in Alicante

De Alicante vuurwerkcompetitie vindt plaats aan het einde van het feest van de Heilige Johannes. Je kan er dan een onvergetelijke nacht beleven. Ga gewoon om middernacht naar het strand van Postiguet, of op een andere plaats in de buurt, en bekijk er de spectaculaire vuurwerkwedstrijden. Het is goed mogelijk dat dit het beste vuurwerk is dat je in je hele leven al hebt gezien. Je verbeelding zal verrast worden door een verscheidenheid aan vormen en kleuren.

Alicante Jazz Festival

In Alicante wordt in de zomer het Internationale Jazzfestival van Alicante georganiseerd. Er worden dan concerten gegeven van bekende jazzensembles. Uiteraard valt er dan ook een hele gezellige sfeer op te snuiven.

Het filmfestival van Alicante

Het filmfestival van Alicante wordt georganiseerd in de zomer. De evenementen en filmprojecties vinden er dan plaats in het theater van Alicante, in verschillende bioscopen in Alicante en in de Ciudad de la Luz. Dit is het complex van de modernste filmstudio’s in Europa.

Een bezoek aan Medieval Market

Een bezoek aan Medieval Market is ook heel leuk. Gerelateerd aan het festival Bonfires of San Juan, wordt de middeleeuwse markt van Alicante in de laatste week van juni in de oude binnenstad georganiseerd. Je kunt er naar het verleden reizen, naar oude straatmuziek luisteren, traditionele producten kopen, lekker en exotisch eten of een zigeuner heks met waarzeggende kaarten bezoeken.

Stierengevechten in Alicante

La Corrida zijn de typisch Spaanse stierengevechten die je tijdens Bonfires of San Juan kan meemaken. La Feria Taurina wordt georganiseerd in juni. Er zijn verschillende Corridas de Toros en extra gevechten met novilleros en picadores.

Welk type vakantie je ook verkiest, in Alicante kan je ze allemaal doorbrengen. Deze prachtige stad zal aan al jouw behoeften en wensen voldoen.

Goedkoop op citytrip naar Alicante?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be