Grachtengordel

Grachtengordel

De Amsterdamse Grachtengordel is veruit het eerste waar iedereen aan denkt als je denkt aan Amsterdam. 400 jaar geleden werden de historische grachten gebouwd. Deze prachtige grachtengordel, bestaande uit onder andere Het Singel, Herengracht, Keizersgracht en de Prinsengracht, werd in 1999 op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst. Het loont zeker de moeite om even wat tijd uit te trekken voor een wandelingetje langs het water.

Adres
Grachtengordel
Amsterdam
Web
http://www.iamsterdam.com/nl/uit-in-amsterdam/zien-en-doen/attracties-en-bezienswaardigheden/unesco-werelderfgoedlijst
De Dam

De Dam

De Dam is het historische hart van Amsterdam met rond en op het plein het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument. Ook het historische hotel Krasnapolsky en het winkelcentrum ‘De Bijenkorf’ liggen aan de Dam.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

In de periode 1969-1970 was het plein een echt centrum van de hippiecultuur, na het ‘schoonvegen’ van dit plein op 24 augustus 1970 verplaatsten deze zich echter naar het Vondelpark.

Adres
Dam 1
1012 JS Amsterdam
Web
http://www.amsterdamdam.nl
Amsterdam ArenA

Amsterdam ArenA

De ArenA is het grootste sportstadion van Nederland en best bekend als thuisbasis van de voetbalclub AFC Ajax. Het werd geopend in 1996 na een ontwerpfase van tien jaar, architect is Rob Schuurmans.

Eén van de grootste bijzonderheden van het stadion is het sluitbare dak, de twee delen wegen elk 520 ton en kunnen zich binnen de 18 minuten sluiten bij slecht weer. Naast zijn functie als sportstadion fungeert de ArenA ook als evenementhal voor oa. grote concerten.

Adres
Amsterdam ArenA
ArenA Boulevard 1
1101 AX Amsterdam Zuidoost
Web
http://www.amsterdamarena.nl
De Walletjes

De Walletjes

Wereldwijd is Amsterdam – behalve omwille van zijn coffeeshops – waarschijnlijk het best gekend door zijn ‘red light district’, de fameuze Walletjes. Je moet die als bezoeker van de stad gewoon eens gezien hebben en de sfeer geproefd hebben, bij voorkeur ’s avonds als de omgeving baadt in het neonlicht.

Adres
De Walletjes
Oudezijds Voorburgwal 10
1012 Amsterdam
Beurs van Berlage

Beurs van Berlage

Het gebouw aan het Damrak en Beursplein behoort tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten en is tegenwoordig in gebruik als centrum voor exposities en congressen. Het werd eind 19de eeuw gebouwd als koopmansbeurs en ontworpen door Hendrik Petrus Berlage.

Adres
Beurs van Berlage
Damrak 277
1012 ZJ Amsterdam
Web
http://www.beursvanberlage.nl/
Concertgebouw

Concertgebouw

In 1883 begon men aan de bouw van het Concertgebouw naar de plannen van architect Adolf Leonard van Gendt. Hij liet zich inspireren door het Neue Gewandhaus in Leipzig (vernield in 1943).

Het gebouw heeft drie zalen: de Grote Zaal, de Kleine Zaal en de Spiegelzaal. Jaarlijks vinden er zo’n 800 concerten plaats waar gemiddeld jaarlijks zo’n 850 000 mensen op af komen. Daarmee is het één van de best bezochte concertzalen voor klassieke muziek ter wereld.

Adres
Concertgebouw
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
Web
http://www.concertgebouw.nl
De Magere Brug

De Magere Brug

Van alle 1281 bruggen in Amsterdam is De Magere Brug veruit de bekendste. De brug werd gebouwd in 1834 over de rivier de Amstel, gelegen in het kloppend hart van Amsterdam. Bij het vallen van de avond wordt de brug overrompeld door verliefde koppeltjes, maar ook James Bond liefhebbers herkennen de Amsterdamse brug ongetwijfeld uit de topfilm ‘Diamonds Are Forever’.

Adres
Amstel 81
1018 EK Amsterdam

Magna Plaza

Magna Plaza

Achter het Paleis op de Dam ligt het indrukwekkende monument Magna Plaza. Dit voormalige postkantoor herbergt talrijke luxueuze winkels verspreid over drie verdiepingen zoals Fornarina, Miss Sixty, Swarovski, … . Het Magna Plaza is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed en mag dus niet ontbreken aan jouw citytrip in Amsterdam!

Adres
Nieuwezijds Voorburgwal 182
1012 SJ Amsterdam
Web
http://www.magnaplaza.nl
Gassan Diamonds

Gassan Diamonds

In een voormalige diamantslijperij langs het water word je wegwijs gemaakt in de edele kunst van het bewerken van deze edelstenen. Je ziet er zowel replica’s van wereldberoemde diamanten als (kleinere) echte exemplaren en sieraden met diamanten erin verwerkt.

Adres
Gassan Diamonds
Nieuwe Uilenburgerstraat 173-175
1011 LN Amsterdam
Web
http://https://www.gassan.com
Hollandsche Manege

Hollandsche Manege

Tussen het Vondelpark en de binnenstad ligt wellicht de mooiste stadsrijschool van Europa, de Hollandsche Manege. Met een geschiedenis die terug gaat tot 1744 kun je dit met recht en reden een instituut noemen, maar dan wel één die nog springlevend is. Want behalve de shows die hier opgevoerd worden kun je er wel degelijk nog steeds lessen nemen en genieten van een uitgebreide high tea.

Adres
De Hollandsche Manege
Vondelstraat 140
1054 GT Amsterdam
Web
http://www.dehollandschemanege.nl/
Oude Kerk

Oude Kerk

Deze kerk in baksteengotiek is het oudste nog bestaande gebouw in Amsterdam, ze werd in 1306 aan de heilige Nicolaas gewijd. Na 5 eeuwen bouwen en verbouwen kreeg ze haar huidige uitzicht. Tegenwoordig dient de kerk niet enkel als godshuis, maar ook als tentoonstellings- en evenementenruimte.

Binnenin vind je vele graven en grafmonumenten, oa. van de eerste vrouw van Rembrandt en de zeeheld Jacob van Heemskerck. Ook drie orgels sieren de binnenkant van deze kerk, waaronder het grote Vater-Müller-orgel.

Adres
Oude Kerk
Oudekerksplein 15
1012 GX Amsterdam
Web
http://www.oudekerk.nl

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be