Het Musée d’Orsay is een kunstmuseum dat in Parijs ligt. Hier kan veel geleerd worden over de westerse kunstgeschiedenis tussen 1848 en 1914 met een grote nadruk op de Franse kunst uit de 19e eeuw. Als je een stedentrip maakt naar Parijs, dan is de kans groot dat het Louvre op je lijstje staat. Wat dat betreft ligt het Musée d’Orsay op een erg gunstige plek aangezien het museum schuin tegenover het Louvre ligt. Je kunt ze dus makkelijk beide bezoeken, als je ‘s morgens al begint.

 

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Huisvesting van het museum

Het museum is gehuisvest in een oud treinstation uit 1900. Hierdoor krijgt het museum gelijk een imposant uiterlijk. Dit treinstation werd in 1898 gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1900. Het jaar 1939 was het eindstation voor dit station aangezien er steeds langere treinen ingezet werden en het perron hier te klein voor was. Het station zou afgebroken worden, maar hier waren veel mensen het niet mee eens. Het treinstation werd daarom tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt als postkantoor.

In 1970 werd er wederom toestemming gegeven voor de afbraak van het gebouw, maar deze keer stak de minister van cultuur, Jacques Duhamel, hier een stokje voor. Nu ging het gebouw als hotel fungeren. Uiteindelijk werd er door de directeur van Franse Museums voorgesteld om een museum van het gebouw te maken die als tussenschakel zou gaan werken tussen de werken in het Louvre en het Musée d’Art Moderne (Museum van Moderne Kunst).

 

Kunstcollectie

 

Musee dOrsay en de Eiffeltoren

In het museum hangen veel werken van
impressionistische kunstschilders. Enkele voorbeelden van deze schilders zijn:
Vincent van Gogh, Renoir, Édouard Manet, Claude Monet en George Seurat. Zo
hangen er meerdere zelfportretten van Vincent van Gogh en de ‘Sterrennacht
boven de Rhône’. Naast schilderijen vind je in het museum ook beeldhouwkunst.

 

Openingstijden van het Musée d’Orsay

Het museum in Parijs is het hele jaar open van dinsdag tot en met zondag. Op maandagen, 1 mei en 25 december is het museum gesloten. De openingstijden zijn van 09:30 uur tot 18:00 uur, en op donderdag sluit het museum pas om 21:45 uur. De openingstijden van de museumwinkel, het restaurant en de cafés wijken af van de openingstijden van het museum. Om niet voor verrassingen te komen staan is het verstandig om dit gelijk even na te kijken als je gebruik wilt maken van deze faciliteiten.

Prijzen van tickets

Tickets door het museum kunnen bij de entree
aangeschaft worden, maar er kan ook voor gekozen worden om deze vooraf online te kopen. Wanneer je online een ticket koopt is deze drie maanden geldig. De
prijzen van de tickets kunnen variëren op de dagen dat je gaat. Verder krijgt
iedereen onder de 18 jaar, en mensen met een Europees paspoort die tussen de 18
en 25 jaar zijn, gratis toegang. Ook invalide mensen hebben gratis toegang.
Daarbij is het elke eerste zondag van de maand gratis entree voor iedereen. Het
is op deze dagen altijd wel erg druk. Als je geen Europees paspoort hebt maar
wel tussen de 18 en 25 jaar bent, dan wordt er een korting verleend.

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be