Reizen wordt steeds meer mogelijk. Mensen snakken naar een nieuwe omgeving. Lekker cultuur snuiven, genieten van de prachtige steden in onze wereld en er even lekker tussenuit zijn. Heb jij binnenkort ook een citytrip op de planning staan? Of wil je wellicht een stedentrip maken in het komende jaar? Dan hoort er bij de voorpret natuurlijk ook een zekere voorbereiding. Waar veel mensen niet bij stil staan is dat het ook belangrijk is om voor een stedentrip wat aan de conditie te doen of in elk geval fitter te worden. In dit artikel lees je waarom én geven we 3 redenen om hier mee aan de slag te gaan.

Waarom een goede conditie van essentieel belang is

Mensen zijn minder gaan bewegen door corona. Onze dagelijkse stappen zijn in de afgelopen twee jaar drastisch verminderd. Logisch ook. Met al dat thuiswerken en afgelaste activiteiten, viel er ook weinig te bewegen. Daarnaast waren alle basic-fit fitnessclubs en andere sportscholen voor lange tijd gesloten. Inmiddels is dat gelukkig verleden tijd. Maar dat betekent ook dat we juist nu de kans aan moeten grijpen om onze gezondheid weer een boost te geven. Zeker in de huidige gezondheidscrisis. En ook wanneer je een stedentrip gaat maken.
Tijdens een stedentrip beweeg je immers veel meer dan anders. Je loopt heel wat af tijdens de vakantie. Veel meer dan je nu gewend bent. Wanneer je hier niet op berekend bent, kan dit veel fysieke klachten opleveren. En het laatste wat je wilt is dat je vakantiepret verstoord wordt door een slechte conditie.
Dit betekent natuurlijk niet dat je direct intensief moet gaan trainen. Maar consequent meer bewegen per week heeft natuurlijk wel zin. Hieronder geven we enkele tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Neem een abonnement op de sportschool

Het kan weer! Dus waarom zou je geen gebruik maken van de luxe van een sportschool? Hier kan je verschillende spiergroepen trainen en je conditie verbeteren. Daarnaast biedt het ook de nodige voordelen ten opzichte van thuis sporten. Zo kom je meer onder de mensen, kun je zelfs vakkundig advies vragen én beschik je over een spreekwoordelijke stok achter de deur om te gaan.

Ga vaker lopen

Het is heel verleidelijk om, zeker gedurende de wintermaanden, even snel de auto te pakken. Bedenk echter goed dat je zo niet aan je dagelijkse stappen zult komen en je straks ook niet gewend bent om dagen te lopen. Probeer daarom eens wat vaker een wandeling in te plannen. Wanneer je het niet fijn vindt om doelloos te wandelen, kun je dit ook doen in plaats van dat je de auto pakt. Ga bijvoorbeeld een keer lopend boodschappen doen of breng en haal de kinderen lopend. Zo kom je al snel aan je dagelijkse stappen en hoef je hier verder nauwelijks moeite voor te doen.

‘Train’ consequent

Het helpt niet als je maar eens in de twee weken een keer iets aan je conditie doet. Om je conditie echt structureel te verhogen is het belangrijk dat je consequent traint. Pak daarom je agenda erbij en plan vaste ‘trainingsmomenten’. Dit kunnen dus ook gewoon lange wandelingen zijn of een stukje fietsen. Probeer minimaal dertig minuten per keer te bewegen en daag jezelf tijdens het bewegen ook uit. Bijvoorbeeld door nét een tikkeltje harder te fietsen of een nét grotere afstand te lopen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be