Marseille mag om verschillende redenen een ware parel aan de Middellandse Zee genoemd worden. De stad is op heel wat vlakken ‘een beetje anders’, herbergt een boeiende geschiedenis, biedt knappe architectuur en heeft een bijzonder uitgebreid cultureel aanbod. Met Davidsfonds Cultuurreizen ontdek je tijdens een vierdaagse citytrip de grote troeven van deze prachtige stad. 

Je bezoekt La Vieille Charité, een voormalig armenhuis dat omgevormd werd tot museum, en je bewondert het prachtige uitzicht aan La Bonne Mère. Ook het alternatieve eiland Cours Julien zal je zeker verrassen, want hier vind je de meeste straatkunst per vierkante meter in heel Europa.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Een bezoek aan Marseille is uiteraard niet compleet zonder een duik in de culturele smeltkroes die je doorheen de stad terugvindt, met verhalen over Algerijnse activisten en Franse feministen, en een kennismaking met de geuren en kleuren van de Afrikaanse wijk als absolute hoogtepunten. Het knappe MUCEM, het Museum van de Europese en Mediterrane beschavingen in Marseille, werpt een boeiende blik op de geschiedenis en de rijke culturele diversiteit van de stad. Je ontdekt zelf waarom er in de quote ‘in Marseille is iedereen van hier, maar toch ook van ergens anders’ zeker een vorm van waarheid schuilt.

Dat Marseille bovendien een stad in volle beweging is, is een understatement. Met Davidsfonds Cultuurreizen ga je zelf op zoek naar de toekomst van de stad in Euroméditerannée, het grootste stadsontwikkelingsproject van Europa.

Ook ware bourgondiërs komen op deze citytrip niets te kort. Een kennismaking met de karaktervolle Marseillaanse keuken mag uiteraard niet ontbreken: je proeft artisanaal gekookte pastis en absint en je geniet van een typische bouillabaisse. Wedden dat Marseille smaakt naar meer?

Davidsfonds Cultuurreizen, jouw lokale reisexpert

Tijdens een citytrip naar Marseille met Davidsfonds Cultuurreizen word je op sleeptouw genomen door de deskundige reisleiders, die de stad als geen ander kennen, je laten kennismaken met de lokale cultuur en gebruiken, en je plekjes tonen die de klassieke toeristische gidsen niet vermelden.

In Marseille nemen Joke Quintens en Dirk Chauvaux je mee op een boeiende citytrip. Sinds 2017 wonen ze allebei in deze mooie stad, die ze al twintig jaar regelmatig bezochten. Joke is een expert in migratiegeschiedenis, een belangrijk thema in de kuststad, terwijl Dirk als schrijver en verteller je als geen ander weet mee te nemen op een boeiend verhaal. Aan gidservaring alvast geen gebrek: samen organiseren ze Urban Field Trips en ontdekkingsreizen door de stad. Ben je klaar voor een citytrip om nooit meer te vergeten?

Wil je meer weten over deze mooie stad en de boeiende citytrip met Davidsfonds Cultuurreizen? Ontdek het via www.cultuurreizen.be, of bekijk de reisbrochure.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be