Veel mensen houden van reizen, maar het spreekt voor zich dat lang niet iedereen daar even veel budget voor beschikbaar heeft. Het is gelukkig absoluut niet zo dat je verplicht bent om een aanzienlijk bedrag uit te geven om een leuke vakantie te kunnen beleven, in tegendeel. Verspreid over Europa zijn er dan ook een groot aantal bestemmingen terug te vinden waar je een heerlijke tijd kan beleven tegen een zeer beperkt prijskaartje. Wil jij ook graag kennismaken met enkele interessante, goedkope bestemmingen in Europa voor jouw volgende vakantie? Dan is het zeker de moeite waard om even de informatie op deze pagina te lezen!

Vilnius

Litouwen is een land waar wellicht slechts weinig mensen aan denken wanneer ze een vakantie willen boeken. Toch moet het gezegd dat de hoofdstad Vilnius een pareltje van formaat is. De stad kenmerkt zich door een wirwar van konkelende, kleine straatjes die over een bijzondere sfeer beschikken. Daarnaast zorgen de vele gotische bouwwerken in de stad er voor dat je van de ene verrassing in de andere valt. Vilnius biedt haar bezoekers niet alleen een uitstekende cultuur, daarnaast zijn er ook heel wat uitnodigende restaurantjes terug te vinden waar je heerlijk kan eten tegen een zeer scherpe prijs. Net buiten de stad kom je meteen terecht in een uitnodigende, natuurlijke omgeving waardoor ook natuurliefhebbers hier ongetwijfeld aan hun trekken zullen komen. Een nachtje verblijven in een degelijk hostel in de stad is reeds mogelijk voor een prijs vanaf ongeveer 5 euro. Wil je ‘The National Gallery of Art’ bezoeken? Dan ben je daarvoor 1,80 euro kwijt. Goedkoper kan eigenlijk haast niet!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Boedapest

De Hongaarse hoofdstad en eigenlijk bij uitbreiding heel Hongarije vormt een vakantiebestemming die je kan ontdekken zonder dat je over een rijk gevulde portefeuille dient te beschikken. Boedapest is door de jaren heen uitgegroeid tot een ware klassieker wanneer het aankomt op het ondernemen van een citytrip in Europa. Het heeft die reputatie ook absoluut niet gestolen. Je treft hier immers als nergens anders het typische, Oost-Europese karakter aan in een modern jasje. Wil je graag tijdens je verblijf in Boedapest iets bijzonders ondernemen? Dan is het zeker een aanrader om even te vertoeven in één van de verschillende, typische badhuizen die de stad rijk is. Ondanks het enorme culturele aanbod en de vele natuurlijke troeven waar Hongarije in haar totaliteit over beschikt is dit nog steeds één van de goedkoopste vakantiebestemmingen van Europa. Bekijk ook Boedapest citytrip

Riga

Letland is op heel veel verschillende vlakken een sterk onderschatte vakantiebestemming. Dit geldt misschien nog wel in het meest voor haar hoofdstad, Riga. Bovendien moet het gezegd dat je het bijzondere karakter van deze stad (en eigenlijk het land in haar totaliteit) kan ontdekken tegen een zeer interessante prijs. De kostprijs voor twee nachtjes slapen in een voordelig, maar kwalitatief hostel staat er bijvoorbeeld min of meer gelijk aan het maken van één enkel ritje in het Londen Eye. Bovendien is het ook nog eens zo dat heel wat van de locals je maar wat  graag rond zullen leiden in ‘hun’ stad. Dat is weer een (eigenlijk helemaal niet zo dure) gids uitgespaard! Het openbaar vervoer in de stad? Daar maak je gebruik van voor ongeveer 5 euro voor de volledige 48 uur!

Tallinn

Eén van de meest mysterieuze en tevens ook sprookjesachtige hoofdsteden van Europa is ongetwijfeld Tallinn. Eigenlijk is de hoofdstad van Estland nog steeds één van de best bewaarde geheimen van Europa. De meer dan duizend jaar oude hoofdstad heeft dan ook heel wat weg van één groot middeleeuws openluchtmuseum. Je ontdekt hier niet alleen de oude Hanzehuizen, maar ook het indrukwekkende raadhuisplein evenals de meer dan 600 jaar oude apotheek. Tijdens het maken van een stadswandeling voel je e geschiedenis als het ware terug tot leven komen, ronduit bijzonder. Vergeet tijdens een bezoek aan Tallinn ook zeker niet om even de dominerende ‘Domberg’ te bezoeken. Van hieruit heb je een zeer mooi uitzicht op de omgeving. Overnachten doe je in Tallinn eenvoudig voor een prijs van rond de 15 à 20 euro per nacht. Daarnaast is de drank er spotgoedkoop waardoor het uitgaansleven in de Estse hoofdstad er eentje is die je niet snel zal vergeten!

Athene

Een beetje een vreemde en waarschijnlijk ook onverwachte eend in de bijt is de Griekse hoofdstad ‘Athene’. Toch is dit wel degelijk één van de goedkopere bestemmingen van Europa. Sterker nog, ze werd in het verleden reeds meermaals uitgeroepen tot goedkoopste stad van West-Europa. Dit natuurlijk niet tegenstaande dat Athene met onder meer de Akropolis toch over één van ’s werelds meest bijzondere en waardevolle bouwwerken beschikt. Ook haar status als ‘oudste wereldstad van Europa’ zorgt er natuurlijk voor dat ze steevast over een bijzondere aantrekkingskracht beschikt. Eén van de populairste hotels van de stad is waarschijnlijk ‘Hotel Dioskouros’. Deze biedt haar gasten een prachtig uitzicht op de Akropolis en dat voor een prijskaartje vanaf slechts 15 euro per overnachting… inclusief ontbijt! Lees hier alles over Athene

Praag

Ondanks het feit dat de Tsjechische economie in een rotvaart evolueert moet het gezegd dat een citytrip naar Praag boeken nog steeds mogelijk is tegen een zeer voordelig prijskaartje. Je boekt hier dan ook zonder probleem één van de meest luxueuze hotels tegen een prijs die je met verstomming zal slaan. Ook voor Praag geldt nochtans dat ze elke bezoeker met haar troeven weet te verleiden. Je vindt hier niet alleen prachtige, monumentale bouwwerken terug, wat ook te denken van de vele interessante musea evenals de uitnodigende kunstgalerijen? Op deze manier heeft Praag voor iedereen wel wat wils te bieden. Overnachten in de Tsjechische hoofdstad? Dat is perfect mogelijk vanaf een kostprijs van zo’n 14 euro per nacht!

Krakau

Ook Polen staat gekend als relatief goedkope bestemming. Niet alleen de hoofdstad Warschau is een aanrader om te bezoeken, wat ook gezegd van de voormalige, koninklijke hoofdstad Krakau? Deze is als toeristische trekpleister misschien wel nog belangrijker dan de huidige hoofdstad. Dit is in het bijzonder te danken aan de culturele evenals architecturele rijkdom van de stad. Niet alleen binnen de stadsmuren zijn een groot aantal interessante en belangrijke bezienswaardigheden terug te vinden. Dit geldt ook voor de onmiddellijke omgeving van de stad. Denk op dit vlak maar eens aan het Ojcowski Nationaal Park, Auschwitz evenals de zoutmijnen van Wieliczka. Verblijven in een hostel in Krakau is bovendien reeds mogelijk vanaf een prijskaartje van slechts 5 euro per nacht. Lees ook Krakau citytrip

Goedkope Europese citytrips

We houden het voorlopig op 7 goedkopere bestemmingen, maar we moeten een kritische noot vermelden. De internationale stadsbezoeken staan tegenwoordig wat onder druk. Goedkope vliegtickets zorgen voor een enorme toename van het toerisme en niet iedereen ziet dit graag komen. Veel vluchten betekent vervuiling en ook bepaalde steden kreunen onder het toerisme. Denken we maar aan Barcelona en Rome. Jaarlijks komen miljoenen toeristen de bezienswaardigheden aanschouwen. Dit zorgt voor de nodige overlast in de stad. Het echte goedkoop reizen staat dus wat onder druk.

Uiteraard zal het steeds mogelijk zijn om met een beperkt budget rond te reizen. In de ene stad is het leven nu eenmaal goedkoper dan in de andere stad, maar grotendeels zal de kostprijs van een tripje worden bepaald door het eigen uitgavepatroon. Vertoeven in een luxueus hotel met een zwembad is duurder dan het boeken van een jeugdherberg. Uiteten in een restaurant met enige reputatie is een stuk duurder dan te kiezen voor een lokale eettent. Verstandig omspringen met de financiële middelen is dan ook de boodschap.

Bekijk ook eens

Goedkope citytrip boeken?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be