Ieder jaar stellen diverse reisorganisaties en -websites een lijstje op, met daarop hun tips en aanbevelingen voor het komende jaar. Zo is er elk jaar ook door onze redactie een citytrip top 10 samengesteld.

Eén van de bekendste voorbeelden hiervan is de online lijst van TripAdvisor. Met hun TripAdvisor Travellers’ Choice Awards maken ze een lijst voor tal van types reizigers, dit jaar al voor de 13de keer. Op basis van reiservaringen wordt er een overzicht gemaakt van populaire bestemmingen. Bijzonder hieraan is dat deze wordt samengesteld door reizigers zelf en niet door een redactie van experts. Het redactieteam van Citytrip.be lijst voor jou de citytrips op die in de top 10 van TripAdvisor staan. Het zijn er maar liefst 5!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

1. Istanbul, Turkije

Europa reikt de hand aan Azië: in miljoenenstad Istanbul gebeurt het. De zeestraat Bosporus scheidt de twee continenten. De stad biedt het beste van twee werelden: de trendy pop-up restaurants en bars zorgen voor een bruisend nachtleven terwijl je tot rust kan komen in de Hagia Sophia of het Topkapipaleis, of de vele hammams en theehuizen.

2. Praag, Tsjechië

De ultieme citytrip beleef je in de Boheemse stad Praag. In deze stad van Franz Kafka word je ondergedompeld in cultuur. Bezoek het Wenceslasplein waar geschiedenis werd geschreven: de Praagse Lente eindigde er en 21 jaar later begon de fluwelen revolutie hier. Ga het oude stadhuis en de Astronomische Klok bekijken. Beëindig elke dag met een stevig maal en een kloeke Praagse pint.

3. Londen, Verenigd Koninkrijk

Hoeft Londen nog een introductie? We zouden wel ieder jaar naar Londen willen omdat dit de meest kosmopolitische stad van Europa is. Je kunt er je kunsthart ophalen in het Tate Modern en het Royal Opera House, fashionista’s kunnen naar Oxford Street of Harrod’s, liefhebbers van geschiedenis kunnen naar de Londense musea of gewoon rondwandelen en keer op keer iets nieuws ontdekken. Londen heeft álles, en is zo dichtbij.

4. Rome, Italië

Rome, de eeuwige stad, stad van het Colosseum, van het Vaticaan en het Pantheon. We worden daarnaast gecharmeerd door zijn schitterendere piazza’s, zijn gezellige pleinen, zijn sprankelende fonteinen. Smul van een gelato of nip van je perfecte espresso terwijl je gaat shoppen op Campo de’Fiori of de Via Veneto.

5. Parijs, Frankrijk

Peinzend uitkijkend over de wijk Montparnasse, nippend aan een glas wijn, wisten we plots weer waarom we Parijs zo fantastisch vinden. Parijs is een romantische wereldstad op amper drie uur rijden. Parijs is een paradijs voor gourmands, een walhalla voor cultuurliefhebbers en dé gedroomde Marché aux Puces voor snuisterijtjes. En een vaste waarde in de TripAdvisor Travellers’ Choice Awards!

Welke steden moet je ook zeker bezoeken? Bekijk hier alle citytripbestemmingen

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be