Net buiten het centrum van Rijsel (Lille), in het noorden van Frankrijk, ligt de futuristische wijk Euralille. Als je in de buurt bent, is het leuk om hier een dagje door te brengen. Wil je weten wat je allemaal kunt doen in Euralille? Lees dan snel verder, want we geven je zometeen wat handige tips.

Euralille is makkelijk te bereiken

Deze moderne wijk is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. En zijn twee treinstations: Gare de Lille Flandres, en Gare de Lille Europe. De treinreis tussen Brussel en Gare de Lille Europe duurt zo’n 35 minuten. Vanuit Antwerpen doe je er 1u20 over, maar dat is alsnog goed te doen. Je kunt dus makkelijk heen en weer op een dag.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Ook is het een optie om hier een dag door te brengen voor je verder Frankrijk in gaat. Zo is je autoreis de volgende dag wat korter. Bij het winkelcentrum van Euralille, waar we het zo over zullen hebben, kun je goed parkeren.

Moderne architectuur

Als je van moderne architectuur houdt, moet je zeker de vele bedrijven- en woontorens bekijken. Onder andere Rem Koolhaas en Jean Nouvel hebben gebouwen in deze wijk ontworpen.

Deze wijk is redelijk modern, en je zult er dus geen mooie oude gebouwen tegenkomen. Als je dat leuker vindt dan moderne architectuur, kun je het centrum van Rijsel bezoeken dat op loopafstand ligt.

Shoppen in Euralille

Het meest interessante deel van de wijk, voor toeristen, in het grote winkelcentrum (Centre Commercial). Je kunt hier echt van alles vinden; kleding, decoratie, schoenen, sportkleding, brillenzaken, bloemen, chocolade, parfum… Zowel grote merken als wat minder bekenden zijn aanwezig in het winkelcentrum. Op dit moment zijn er 108 winkels te bezoeken.

Je kunt hier makkelijk een hele dag winkelen, en je kunt er zeker en vast de perfecte verjaardag of Kerst cadeaus vinden voor de hele familie.

Als je trek krijgt tijdens het shoppen, of gewoon even wil uitrusten, kun je terecht in één van de 26 eetgelegenheden. Je kunt kiezen voor fast food ketens, maar ook voor vietnamees, sushi of een lekkere Franse crêpe (dunne pannenkoek) bijvoorbeeld. Er is keuze genoeg.

Het historisch centrum van Rijsel

Als je dan toch in de buurt bent, kun je ook even het historisch centrum van Rijsel (Lille) bezoeken. Als je op je gemak loopt, ben je daar binnen een kwartier. Het is een gezellige stad waar het tijdens het hoogseizoen lekker druk is op de terrasjes. Geniet dus van het zonnetje met een glaasje drinken, of loop door de mooie straatjes. Zo maak je je dagje Rijsel helemaal compleet.

Omdat het in het centrum wat moeilijker is om je auto te parkeren, kun je deze beter bij het winkelcentrum laten staan, en dan te voet naar het centrum gaan. Dat scheelt een hoop gedoe.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be