Een citytrip in Europa boeken is kinderspel. Met het vliegtuig bereikt men zowat alle verste punten van het continent binnen de drie uur per vliegtuig. De laatste decennia kan men een enorme toename opmerken van het aantal internationale verplaatsingen per vliegtuig. Meerdere lagekostenmaatschappijen bestoken de markt met spotgoedkope tickets en ook hotelketens zien zich genoodzaakt om met kleinere marges te werken. De concurrentie is namelijk enorm en toeristen lokken lukt enkel nog door scherpe tarieven te hanteren. Een goedkope citytrip regelen is dus kinderspel. In dit artikel reiken we wat algemene tips aan.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Bestemming

In Europa kan men een hoop mooie bestemmingen opmerken. Echt goedkoop zal het eigenlijk nooit worden. Toeristische bestemmingen zijn nu eenmaal … toeristisch. Entreegelden voor bezienswaardigheden, dure terrassen nabij de mooie hoogtepunten en dergelijke kan men bijna overal opmerken. Alhoewel men kan melden dat er onderling wel nog verschillen kunnen zijn. Meer dan 6 euro voor een cola betalen op een terras in Parijs is geen uitzondering. In Tsjechië (Oost-Europa) kan men wel nog goedkoper genieten van een biertje op een terras. Indien men wenst te besparen en er eerder een goedkope citytrip van wenst te maken, dan is het nodig om verstandig om te springen met de financiële middelen. Later in dit artikel reiken we enkele tips aan om budgetgericht te reizen.

Het prachtige Praag is een stuk goedkoper dan vele West-Europese steden.

Vliegtickets

Het vervoer naar de vreemde stad en het verblijf zijn de grootste kosten die men bij het boeken zal moeten trotseren. Het aantal verplaatsingen binnen Europa per vliegtuig zijn de laatste jaren enorm toegenomen. Toeristische Europese steden zijn bereikbaar met meerdere vluchten per dag en men kan ook nog eens een vliegtuigmaatschappij uitkiezen. Indien men slechts enkele uurtjes hoeft te vliegen, dan zullen krappe beenruimtes geen al te groot probleem vormen. De goedkoopste vliegtickets zal men kunnen boeken bij een prijsvechter. Denken we bijvoorbeeld maar aan Ryanair. Enkele tips bij de zoektocht naar de beste tickets:

  • Vergelijk de tarieven van verschillende aanbieders. Niet enkel de prijs is interessant, maar ook de extra’s. Hoeveel bagage mag je kosteloos meenemen en hoeveel betaal je aan de desbetreffende luchthaven om een wagen enkele dagen te parkeren?
  • Boek verstandig. Een vlucht richting bestemming om 07u is soms beter dan een vlucht om 14u. Een avondvlucht en een extra hotelovernachting boeken is dan weer goed om uitgeslapen aan het stedenbezoek te beginnen.
  • Wees flexibel. Maandag kost een ticket richting Rome bijvoorbeeld 20 euro en de dag nadien is dat plots 70 euro. Stel jezelf flexibel op en probeer de beste deal te vinden. Bekijk het totaalplaatje. Vaak worden heenvluchten spotgoedkoop aangeboden, maar men dient natuurlijk ook een (dure) terugvlucht te boeken.
  • Ruim op voorhand boeken is vaak het meest voordeligst. De goedkopere tickets zijn dan nog voorhanden en er is een ruime keuze.

Hotel

De vliegtickets werden geboekt. het is hoogtijd om ter plaatste te kijken voor een verblijfplaats. Bij een stadsbezoek is het vaak de bedoeling om uren te slenteren door de binnenstad. Veel luxe is dus niet nodig. Een basiskamer in een hotel, of een tweepersoonskamer in een jeugdherberg zullen voor vele reizigers volstaan. Ook hier geldt het principe van persoonlijke smaak. Een ruime kamer met een groot bed, een mooi dakterras en een zwembad zijn leuke extra’s, maar ook hier betaal je voor.

Op internet kan men een hoop sites vinden alwaar het mogelijk is om een hotelkamer te boeken. Lees de recensies van eerder verbleven toeristen er eens op na en bekijk de ligging van het hotel ten opzichte van het (oude) centrum en de voornaamste bezienswaardigheden. Een centrale ligging is vaak leuker.

Ter plaatse … In de stad

Tijdens een citytrip – of we nu vertoeven in Europa of niet – is het de bedoeling om te ontdekken. Entreegelden voor bezienswaardigheden zijn zaken die men zal moeten aanschaffen. Bekijk op voorhand eens of het niet mogelijk is om het één en ander online aan te schaffen. Vaak is dit goedkoper en ter plaatse kan men dan de wachtende toeristen gewoon voorbijsteken. Voor de rest kan men aardig wat besparen tijdens de trip. Indien het de bedoeling is om een goedkope citytrip te organiseren, dan kan men enkele simpele maatregelen treffen.

  • Een drankje drinken op een terras op een mooi plein kan duur uitvallen. Een fris blikje halen in een plaatselijke supermarkt en dit opdrinken op dit plein is eigenlijk hetzelfde, maar goedkoper.
  • In vele steden kan men toeristenkaarten aankopen. Na de aankoop van deze kaart kan men enkele bezienswaardigheden gratis bezichtigen en men kan ook genieten van tal van kortingen. Reken voor jezelf uit of de kaart het waard is.
  • Wandelen is gratis. Tijdens het wandelen ontdekt men zaken die men anders nooit zou opmerken. Onze boodschap is dan ook: indien het weer & de gezondheid het toelaten, probeer zoveel mogelijk te wandelen tijdens een bezoekje aan een vreemde stad.
  • Spring verstandig om met de financiële middelen. Souvenirs kopen in het hart van de toeristische stad is zelden een goed idee.
  • Zich op voorhand informeren is verstandig. De traditionele keuken ontdek je door het juiste restaurant binnen te wandelen.

Europa goedkoop ontdekken

Zoals reeds gemeld zal een Europese citytrip nooit spotgoedkoop zijn. De combinatie van vliegtickets, verblijf en uitgaven ter plaatse zullen vaak zorgen voor een kostelijke combinatie. Uiteraard kan men de kosten perfect drukken en relatief goedkoop reizen. We raden je aan om de nodige informatie op deze site eens te lezen. Eenmaal je weet welke stad je wenst te bezoeken, is het mogelijk om reeds te beginnen met plannen. Entreegelden, kostprijzen van openbaar vervoer, goedkope (en traditionele) restaurantjes en een hotelkamer met korting kan men op voorhand allemaal opzoeken. Op het einde van de rit bepaal je grotendeels zelf de uitgaven.

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be