Ga je binnenkort op citytrip naar Londen? Dat is geweldig nieuws, want de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk heeft heel wat in petto voor de toeristen. De stad op zichzelf is al uniek, een ware bezienswaardigheid.

Denk alleen al aan de echte Londense taxi’s, de dubbeldekkers en de beroemde telefooncellen. Het zal even wennen worden qua verkeer, aangezien iedereen hier links rijdt. Drink een biertje in één van de gezellige en drukke pubs in het centrum van Londen of bezoek één van de vele musea.

Londen is één en al uniek, bijzonder en verrassend. Geen enkele andere stad in de wereld is te vergelijken met Londen. Het reizen binnen de Engelse stad is ook meer dan goed geregeld, denk alleen al aan het geweldige metronetwerk. Daardoor kun je gemakkelijk en snel van A naar B. De meeste toeristen hebben in de Engelse hoofdstad veel herkenningspunten Dat is ook niet zo gek. Misschien herken je wel bepaalde gebouwen en bruggen van de televisie of de film. Niemand hoeft zich te vervelen in Londen, aangezien de stad een geruime keuze heeft aan geweldige bezienswaardigheden.

De leukste bezienswaardigheden in Londen

Palace of Westminster en de Big Ben

Aan de Theems staat het grote parlementshuis, een bijzondere bezienswaardigheid. Het Palace of Westminster kent zijn oorsprong uit 1097, waarvan bepaalde delen nog in dezelfde staat zijn. Het parlementshuis kent ruim elfhonderd kamers en bijna drie kilometer aan verschillende gangen. Daarnaast kent hetzelfde gebouw ook nog een klokkentoren van bijna honderd meter, deze toren gaat onder de naam ‘Elizabeth Tower’. Als klap op de vuurpijl hangt in deze klokkentoren ook nog eens de Big Ben!

Oxford Street

Ben je een echte winkelliefhebber? Dan kun je je hart op in het prachtige Londen. Het stikt in de stad van de gezellige winkelstraatjes, maar de bekendste van allemaal is toch wel Oxford Street. Deze winkelstraat beschikt over honderden winkels. Van kleine ondernemers tot grote warenhuizen. Je moet beslist een kijkje nemen in het beroemde Harrods, het warenhuis dat letterlijk alles verkoopt. Oxford Street heeft alles in huis om er een geweldige dag van te maken. Een andere leuke bezienswaardigheid is Covent Garden, hier koop je de leukste en meest unieke cadeautjes.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Gratis: Ontdek hier onze gratis cityguides!

Buckingham Palace

Wanneer je naar Londen gaat, dan moet je ook een kijkje hebben genomen bij het Buckingham Palace. De Britse Royals zijn hier woonachtig, maar er werken ook honderden personen. Wat natuurlijk wereldberoemd is, dat is wanneer de wacht wisselt. Een unieke belevenis om nooit meer te vergeten.

Zoek je inspiratie voor een citytrip of weekend weg?
Ontdek de leukste bestemmingen wekelijks in je mailbox. Mis dit niet.
Ja, ik wil de leukste bestemmingen wekelijks per email ontvangen!

Londen Eye

Mocht je in de buurt van het Palace of Westminster zijn, dan kun je direct doorwandelen naar de Londen Eye. Dit extreem grote reuzenrad staat direct aan de Theems. Neem plaats in het reuzenrad en geniet een half uur van het bijzondere uitzicht over deze geweldige Engelse stad. Het is een populaire attractie en daarom kan het soms druk zijn. Het is altijd slim om online een kaartje te kopen, zodat je niet lang in de rij hoeft te gaan staan.

Tower Bridge

Opnieuw een bezienswaardigheid aan de Theems, ditmaal hebben we het over de Tower Bridge. Deze brug ligt direct naast de bekende Tower of Londen, vandaar ook de naam. Deze brug opent ook vandaag de dag nog steeds voor enorme schepen. Wil je een mooie rondleiding door de Tower Bridge? Geen enkel probleem, er worden dagelijks meerdere rondleidingen georganiseerd.

Camden Town

Hoewel Camden Town niet het mooiste gedeelte van Londen is, komen er toch duizenden toeristen op deze plek af. Dat heeft een reden en dat is de gezellige markten die hier worden gehouden. Ga op zoek naar dat ene bijzondere kledingstuk, zoek dat unieke kunstwerk of eet een lekker hapje in één van de stalletjes. Lees hier meer over winkelen in Londen.

Meer weten over Londen? Bekijk ook:

Vond je dit interessant? Voor meer inspiratie en tips schijf je in op de wekelijks Citytrip.be nieuwsbrief → Ja, ik wil meer leuke bestemmingen ontdekken!