Een citytrip naar Bonn is meer dan de moeite waard. Deze veelzijdige stad heeft bezoekers ontzettend veel te bieden. Er zijn veel grote en belangrijke musea, historische gebouwen en omvangrijke groene parken. Uiteraard staat Bonn ook bekend om het belangrijke figuur: Beethoven. Het is in deze stad mogelijk om meer over hem te leren. Voor wie even afstand wil nemen van alle culturele activiteiten, is het mogelijk lekker te gaan shoppen. Bonn heeft namelijk een scala aan winkelstraten.

Culturele uitstapjes

Lang geleden was Bonn de hoofdstad van West-Duitsland. Daardoor heeft het nu een aantal belangrijke musea. In het stadsdeel Museumsmeile liggen er vijf. Je kunt hier het beste heen met de auto of met de tram. Wil je liever naar het groene Bonn? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Het aanbod is zeer groot en je kunt kiezen uit: Stadtgarten, Hofgarten, Poppelsdorfer Schloss, Alten Friedhof en het Freizeitpark Rheinaue. Hiervan is Poppelsdorfer Schloss een van de toppers, mede door de prachtige tuinen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Kasteel met botanische tuin

Poppelsdorfer Schloss is een kasteel en heeft prachtige omliggende tuinen. Sinds 1818 is dit kasteel en de tuinen eigendom van de Universiteit van Bonn. In de botanische tuin zijn meer dan 8000 plantensoorten te aanschouwen. Tegenwoordig doet Poppelsdorfer Schloss vooral dienst als onderzoekscentrum (Steinmann-Institut), en worden er zo nu en dan concerten gegeven. Tevens zijn er nog twee musea, namelijk: Goldfuss-Museum (fossielen) en Mineralogische Museum (mineralen, gesteenten en meteorieten). Check voor je bezoek wel even de openingstijden. Deze zijn zeer beperkt. Goed om te weten is dat je op zaterdag de botanische tuin niet kunt bezoeken. Dit is wel mogelijk op zondag; er wordt dan alleen een kleine bijdrage gevraagd. Op weekdagen kun je de tuin gratis bezoeken.

Bezichtigen van gebouwen

Kerk Bonn Duitsland

Twee bijzondere gebouwen om te bezoeken zijn het Altes Rathaus en de Munster van Bonn. Aan de markt van Bonn ligt het indrukwekkende stadhuis. Deze is in rococostijl gebouwd en tot 1978 heeft de gemeente Bonn hier gebruik van gemaakt. Vandaag de dag gebruikt men het vooral voor ceremonies en andere bijzondere gebeurtenissen. Een van de oudste kerken van Duitsland is de munsterkerk. Deze kerk, met vijf opvallende spitse torens, werd tussen de 11e en 13e eeuw gebouwd. Fraai is dat je vanaf verschillende plekken in de stad deze torens kunt zien. Sinds 1956 wordt de kerk een kleine basiliek genoemd. Deze eretitel kreeg hij van Paus Pius XII.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be