De Bourgogne is een prachtige regio in Frankrijk waar niet alleen mooie wijnvelden te zien zijn, maar ook leuke dorpjes, kathedralen, abdijen, kastelen en nog veel meer. Er is genoeg te zien en te leren.

De meeste dingen zul je te voet bezichtigen, dus neem wat goede wandelschoenen mee, dat is wel nodig in die pittoreske dorpjes.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wijngaarden

Als wijnkenner of wijnliefhebber zul je je in de Bourgogne zeker vermaken. Het is heerlijk om er langs de grote wijnvelden te fietsen of te wandelen. Ook is het leuk om de auto te pakken, en zo van wijnproeverij naar wijnproeverij te gaan (laat wel iemand rijden die niet drinkt natuurlijk). Je kunt bijvoorbeeld een route plannen langs je favoriete wijngaarden.

Troyes

Troyes is een prachtig oud stadje, met veel geschiedenis. Als je het leuk vindt om kerken te bezoeken, kun je daar hier makkelijk een paar uur mee zoet zijn. In de regio staat het stadje namelijk bekend om de grote hoeveelheid kerken. Ook de Kathedraal Saint-Pierre-et-Saint-Paul is een bezoek waard.

In het centrum zijn veel middeleeuwse aspecten te zien. Zo is er de Ruelle des Chats, een heel smal straatje waarin de daken van de huizen elkaar (bijna) aanraken. Ook de Ruelle de Troyes, en de Rue Émile-Zola zijn erg fotogeniek.

 

Charité-sur-Loire

Het mooiste in dit kleine stadje is de kloosterkerk, met de stenen brug. Hiernaast zijn er ook pittoreske straatjes in het centrum waar je lekker kunt wandelen. Een halve dag zou genoeg moeten zijn om Charité-sur-Loire te ontdekken.

 

Châteauneuf-en-Auxoi

Ook dit is een pittoresk plaatsje dat vaak als één van de mooiste dorpen in Frankrijk wordt gezien. Zo zijn er mooie oude deuren te vinden en wapenschilden van steen op veel gebouwen. Kijk zo veel mogelijk om je heen, achter je, en boven je. Sommige prachtige dingen zijn hier namelijk makkelijk te missen als je alleen maar vooruit kijkt.

Hier zie je foto’s van de deuren en wapenschilden:
Deuren:

http://archive.wikiwix.com/cache/?url=http%3A%2F%2Fwww.petit-patrimoine.com%2Ffiche-petit-patrimoine.php%3Fid_pp%3D21152_2

Wapenschilden:
http://www.petit-patrimoine.com/fiche-petit-patrimoine.php?id_pp=21152_10

 

Het kanaal van de Bourgogne

Om te genieten van ‘Le Canal de Bourgogne’, kun je een bootje huren waar je geen vaarbewijs voor nodig hebt. Perfect voor een dagje rust na het wandelen door alle pittoreske dorpjes in de regio. Als je liever niet zelf vaart, kun je met een speciale lunch-boot mee, om te genieten van een lekkere maaltijd met een mooi uitzicht.
Nevers
De meeste mensen die Nevers bezoeken, doen het om de vele kerken te bezichtigen. Zo gaan sommigen op bedevaart naar de Abbaye de Saint-Gildard de Nevers, waar het lichaam van Bernadette de Lourdes rust sinds 1925.

Naast de vele kerken is er ook een groot paleis, het ‘Palais Ducal’ dat erg populair is onder de toeristen. Verder is er de Porte du Croux uit de XIVe eeuw die je zeker niet mag missen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be