Soms doet het goed om de wereld te bekijken vanuit een ander perspectief. Vanuit vogelperspectief bijvoorbeeld! De beste plek om Leuven vanuit de hoogte te zien is tegelijk ook een van de belangrijkste landmarks van de stad: de bibliotheektoren.

De toren van de Leuvense Universiteitsbibliotheek was lange tijd gesloten voor het publiek, maar na een flinke restauratie is dit de ultieme plek voor een uniek panoramisch zicht op de stad. Al moet je daar wel een pittige klim van ongeveer driehonderd stappen voor over hebben. Gelukkig kan dat op een heel aangename manier, want onderweg zorgt een interessante tentoonstelling voor verstrooiing. De expo toont de woelige geschiedenis van de Leuvense Universiteitsbibliotheek in woord en beeld en is verdeeld over vijf verdiepingen. Na de vijfde verdieping bereik je het balkon van de toren en volgt het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de klim: het zicht over de stad. En als je dan toch in dit historische gebouw bent, mis dan zeker ook de prachtige leeszaal niet. Meer info vind je op www.bibliotheektoren.be.

Nog meer lezen over Leuven? In het eerste nummer van Goodbye magazine vind je nog meer bezoektips in de stad. Niet meer te koop in de krantenwinkel, maar online kan je je verzamelexemplaar zeker nog bestellen! Go go go en geniet van je citytrip Leuven!