Soms doet het goed om de wereld te bekijken vanuit een ander perspectief. Vanuit vogelperspectief bijvoorbeeld! De beste plek om Leuven vanuit de hoogte te zien is tegelijk ook een van de belangrijkste landmarks van de stad: de bibliotheektoren.

De toren van de Leuvense Universiteitsbibliotheek was lange tijd gesloten voor het publiek, maar na een flinke restauratie is dit de ultieme plek voor een uniek panoramisch zicht op de stad. Al moet je daar wel een pittige klim van ongeveer driehonderd stappen voor over hebben. Gelukkig kan dat op een heel aangename manier, want onderweg zorgt een interessante tentoonstelling voor verstrooiing. De expo toont de woelige geschiedenis van de Leuvense Universiteitsbibliotheek in woord en beeld en is verdeeld over vijf verdiepingen. Na de vijfde verdieping bereik je het balkon van de toren en volgt het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de klim: het zicht over de stad. En als je dan toch in dit historische gebouw bent, mis dan zeker ook de prachtige leeszaal niet.

Nog meer lezen over Leuven? Op onze bestemmingspagina vind je nog meer bezoektips in de stad.  Go go go en geniet van je citytrip Leuven!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Zoek je meer inspiratie voor een citytrip of weekend weg?
Ontdek de leukste bestemmingen wekelijks in je mailbox. Mis dit niet.
Ja, ik wil de leukste bestemmingen wekelijks per email ontvangen!