De Dordogne trekt elk jaar weer vele toeristen aan, en dat is niet voor niet. Er zijn meer dan 1000 kastelen te vinden, maar ook een paar prachtige grotten, mooie landschappen en leuke dorpjes. Hier is een lijstje met mooie bezienswaardigheden, maar er is natuurlijk nog veel meer te zien.

Sarlat

In Sarlat kun je genieten van de mooie kleine straatjes en de middeleeuwse sfeer. Je kunt rustig door het centrum lopen zonder dat er auto’s langs je heen rijden, perfect dus voor een dagje uit met jonge kinderen. Op een zonnige dag kun je genieten van een glas wijn of een lokaal gerecht op één van de vele terrasjes.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Brantôme

Je kunt er wandelen langs het kanaal, en wat drinken op een terrasje langs het water. Ook is er een groot veld waar kinderen kunnen rondrennen onder de schaduw van grote bomen.

Het meest bekende gebouw is de Abdij, die kun je niet missen! Verder zijn er winkeltjes in het steen gebouwd, als een soort grot. ‘s Zomers is het daar heerlijk koel. Je kunt er zelfs de lokale glasblazer aan het werk zien!

Als je het stadje op een originele manier wil ontdekken, kun je kajaks en kano’s huren en lekker van het water genieten. Je kunt vanaf het centrum te voet naar de verhuurplaats.

Grotten van Lascaux

Het is altijd leuk om wat over de geschiedenis van je vakantieland te leren. Daarom zijn de grotten van Lascaux zeker een aanrader. Helaas zijn de originele grotten te ver beschadigd, en zijn ze daardoor gesloten. Je kunt wel een bezoek brengen aan de replica: ‘Lascaux II’. Tijdens de rondleiding zul je veel leren over de prehistorie en het leven in die periode.

Kastelen

Er zijn enorm veel mooie kastelen in de Dordogne, en veel daarvan kun je bezoeken. Château de Jumilhac is daar een goed voorbeeld van. Je kunt er een rondleiding volgen om meer over het kasteel te weten te komen.

Lokale markten

De meeste stadjes en grotere dorpen hebben elke week een markt met onder andere groenten en fruit, maar ook kleding en andere producten. Het is vaak de beste plaats om lokale lekkernijen te proeven.

Rocamadour

Rocamadour is gelegen op rotsen. Je ziet er verschillende ‘verdiepingen’ van huizen, een kerk en een kasteel. Rocamadour is inmiddels een soort van bedevaartsplaats geworden, maar ook voor niet-gelovigen is het een leuk plaatsje om te bezoeken. Het is klein, en je hebt al snel alles gezien, maar het is zeker de moeite waard. Voor de sportieve toeristen is er zelfs een trap van 216 treden.

Monpazier

In dit middeleeuws vestingstadje zitten een paar leuke restaurantjes, en kun je goed wandelen. Vooral de arcadebogen zijn erg mooi om te zien. Verder hangt er een rustige en gezellige sfeer, en doet het stadje echt authentiek aan. Je kunt bij het toerisme infopunt een kaart halen waarmee je zelf Monpazier kunt bezoeken. Bij alle bezienswaardigheden staan borden met uitleg in zowel het Frans als het Engels.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be