Wil jij shoppen in een stad die aandoet alsof je teruggaat naar de middeleeuwen? De beste plek die wij kennen waar je dat kan doen, is Bad-Münstereifel. Deze stad heeft nog veel van zijn middeleeuwse schoonheid. Laat ons je vertellen welke dingen je absoluut moet zien, als je naar Bad-Münstereifel komt.

De oude stadsmuur

Maar liefst anderhalve kilometer van de oude stadsmuur staat nog overeind. Deze muren stammen uit de 13e en 14e eeuw en zijn een bezienswaardigheid op zich. Niet vaak zie je steden waarvan de muren zo goed behouden zijn gebleven.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De muren van Bad-Münstereifel kan je ‘beklimmen’. Vanaf de hoogste muren heb je een prachtig uitzicht over het oude stadscentrum, dat binnen die muren ligt. De oude stadspoorten zijn gerestaureerd en zijn dus ook heel mooi om te bekijken. Daarnaast zijn er maar liefst 18 torens op de muur. Je kan één van deze torens betreden om zo een nog beter uitzicht over de stad te krijgen.

Duits dorpje

De Stiftskirche

Als je naar Bad-Münstereifel komt is het ook aan te raden de Stiftskirche te bezoeken. Dit is een rooms-Katholieke kerk die ook bekend is onder de naam St. Chrysanthus und Daria kirche. Dat laatste is een vernoeming naar twee heiligen, die in Rome verheerlijkt worden, omdat zij in het jaar 3 na Christus de martelaarsdood stierven. Hun graftombe is dan ook in de Stiftskirche te vinden.

Er stond ooit een kloosterkapel waar de crypte onder de kerk een onderdeel van was. Deze crypte stamt dan ook al uit het jaar 830. In deze kerk vind je ook het praalgraf van Gottfried van Bergheim en een marmeren doopvont. Ook het kruisbeeld dat boven het altaar hangt is erg oud. Deze komt namelijk uit het jaar 1500.

Winkelen

Shoppen kan je ook heel goed in Bad-Münstereifel. Tussen de muren en stadspoorten vind je vele outletwinkels, waar je goedkoop kan shoppen. Deze winkels worden afgewisseld met prachtige middeleeuwse gebouwen. Dit zorgt voor een unieke winkelbeleving.

Wandelen in de omgeving van Bad-Münstereifel

Mocht je de toeristische stad even achter je willen laten, dan kan je uiteraard de natuur opzoeken. In de omgeving van Bad-Münstereifel zijn vele wandelpaden door bossen en tussen weilanden door. De liefhebber van de natuur kan zijn ogen uitkijken in deze omgeving. Ook de wandelaar die wat minder met de natuur heeft, zal heerlijk kunnen genieten van de rust die hier heerst.

Kurgarten Wallgraben

Laten we, als het over Bad-Münstereifel gaat, zeker niet de plaatselijke spa vergeten. Bij de spa van Kurgarten Wallgraben kan je heerlijk ontspannen, na het wandelen of shoppen. Kom je hier ’s avonds dan kan je ook nog eens genieten van de prachtige, verlichte hangende fonteinen.

Net over de Belgische grens en in de buurt van Bonn vind je dit bijzondere stadje, dat oogt alsof je een middeleeuws sprookje inloopt. Voel je een verdediger van de stad terwijl je boven op de muur over alles en iedereen uitkijkt, of geniet van de rust die de natuur rondom de stad je kan bieden.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be