De Provence is één van de meest populaire vakantiegebieden in Frankrijk. Je kunt er genieten van de uitgestrekte natuur, maar ook van het bruisende stadsleven in Marseille. Kortom, je kunt je goed een week vermaken in de Provence. Om je te helpen met het plannen van je vakantie, geven we je hier wat leuke tips over de bekendste maar ook meest originele bezienswaardigheden.

Lavendelvelden

Als je aan de Provence denkt, denk je waarschijnlijk al snel aan de grote lavendelvelden. Je kunt genieten van de prachtige kleur en de heerlijke geur van de plant van juni tot begin augustus.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Door een zogenaamde lavendelroute te volgen, kom je langs distilleerderijen, en plaatsen waar je lokale lavendel(producten) kunt kopen.

Op deze website kun je alles lezen over deze routes:
http://www.moveyouralps.com/routes-de-la-lavande/

Cannes

In Cannes kun je door de straatjes van de wijk Suquet wandelen, de oudste wijk van de stad. Daarna kun je vers eten halen op de markt van Forville (elke ochtend behalve op maandagen), en zo echt de sfeer van de stad proeven. Voor de beste verse vis en zeevruchten ga je naar de restaurantjes in de oude haven.

Antibes

Het is nog geen half uur rijden van Cannes naar Antibes. Je kunt deze 2 steden dus makkelijk op dezelfde dag bezoeken als je dat zou willen.

In Antibes is vooral het oude centrum erg mooi. Je kunt er net als in Cannes lekker wandelen. Je kunt hier trouwens ook van het strand genieten, een echte aanrader voor de warme Franse namiddagen.

Cassis

Cassis is een oud vissersdorpje, dat door de jaren heen wel erg toeristisch is geworden. Het is leuk om er rond te wandelen en te lunchen. Ook kun je op één van de prachtige stranden genieten van de warme zon.

Gorges du Verdon

De diepste kloof van het continent kun je natuurlijk niet links laten liggen. Het water is een soort van turquoise, en de rotsen zijn prachtig. Zo’n plaats beschrijven is haast onmogelijk, je moet het echt met je eigen ogen zien.

Om een voorproefje te krijgen, kun je hier een video bekijken over het mooie gebied:
https://www.tourisme-alpes-haute-provence.com/gorges-verdon/

Markten

In elke stad en in bijna elk dorp kun je leuke markten vinden, minimaal 1 keer per week. Er hangt altijd erg veel sfeer, en je kunt er natuurlijk lokale producten kopen voor een eerlijke prijs, direct bij de boer.

Marseille

Marseille is een hele grote stad. Het centrum en de oude haven zijn het meest interessant voor toeristen. Er zijn leuke winkeltjes en goede restaurants (met verse vis). Eenmaal in de oude haven vergeet je even dat je in een drukke stad bent. Ook de Kathedraal is zeker een bezoekje waard.

Fréjus

Fréjus wordt ook wel de Pompeï van de Provence genoemd. Een stad vol geschiedenis. Bij het toeristen infopunt (office de tourisme), kun je rondleidingen boeken waardoor je veel zal leren en zien. Met goede wandelschoenen en je fototoestel kun je hier goed een hele dag doorbrengen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be