Voor velen is het een land van Leprechauns, sprookjes en glooiende groene heuvels. Uiteraard is Ierland ook een wonderschoon eiland, waar je een hele vakantie kan genieten van de natuur. Wil je echter de Ierse cultuur proeven, dan is er geen betere plek dan de hoofdstad, Dublin. Dit is een oude stad met een mooie geschiedenis, maar je kan er ook heel goed een feestje bouwen. Lees hieronder wat jij absoluut niet mag missen tijdens een bezoek aan Dublin.

De oudste universiteit van Ierland

Dit is niet alleen de oudste universiteit van Ierland, het is een van de oudsten van Groot-Brittannië. Trinity College werd gebouwd in 1592 en bestaat dus nog steeds. Houd jij van lezen, dan moet een bezoek aan de universiteit een onderdeel van jouw vakantie zijn. De bibliotheek van Trinity College bevat ongeveer 4,5 miljoen geprinte boeken en manuscripten. Als je naar de universiteit komt dan is de Long Room een aanrader. In deze prachtige ruimte alleen vind je al meer dan 200.000 teksten. Als je de universiteit wil bezoeken koop dan jouw ticket online, dit is namelijk goedkoper en zorgt ervoor dat je niet in de wachtrij hoeft te staan.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Tour Guiness

Bier proeven in het Guinness Storehouse

Als je een bierliefhebber bent mag een bezoek aan het Guinness Storehouse niet ontbreken. Alles over dit Ierse bier leer je tijdens de rondleiding in dit gebouw. Als je jouw ticket voor de rondleiding online koopt krijg je het eerste biertje gratis, dat is dus zeker aan te raden.

Uitgaan in Temple Bar

Temple Bar is over de hele wereld bekend en dat is met een goede reden. Als je een avond wil stappen in Dublin, dan moet een bezoek aan deze horecagelegenheid natuurlijk ook een onderdeel van de avond zijn. Je kan hier niet alleen terecht voor een lekker drankje, want in het weekend is er veel te doen. Op zaterdag en zondag is er namelijk op het Temple Bar Square de Temple Bar Book market. Op zondag kan je op het Meeting House Square naar de Temple Bar Food Market.

Shoppen in Henry Street

In Dublin kun je ook goed winkelen tot je erbij neervalt, of zoals het ook wel heet ‘shop till you drop’. Je kan dit het beste doen in Henry Street, dit is namelijk de bekendste winkelstraat van Dublin en hier vind je vele uiteenlopende winkels. In Henry Street zijn ook vaak straatartiesten aanwezig die jouw winkelervaring nog leuker maken.

Folkloristische Leprechauns spotten

Nee ze bestaan niet echt, maar ze zijn wel een groot onderdeel van de Ierse cultuur, Leprechauns. In Dublin vind je dan ook het National Leprechaun Museum. In het museum leer je alles over deze kleine wezentjes en hun plaats in de Ierse mythologie. Als je graag ’s avonds het museum bezoekt kom dan op vrijdag of zaterdag.

Je ziet het, er is genoeg te doen en beleven in Dublin. Met het vliegtuig ben je er razendsnel, dus eigenlijk heb je geen reden om niet te gaan.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be