Goedkoop tanken, wie houdt er niet van? Als je op vakantie gaat en een eind moet reizen, doe je er goed aan om je tankbeurten te plannen. Over de accijnzen in Europa is altijd veel te doen. Maar ook al worden ze gelijk, er zullen altijd verschillen blijven. En dan niet eens alleen per land, maar zelfs ook nog per locatie. Zoek dus van tevoren goed uit waar je benzine of diesel gaat tanken en bespaar tijdens je reis op je vakantiebudget.

Prijsverschillen brandstof

Thuis is het al mogelijk om uit te zoeken in welk land je het goedkoopste kunt tanken. Op de site vab.be kun je een prijsoverzicht per brandstofsoort en per land vinden. Let er wel op dat België één van de landen is die met vaste prijzen werkt. Echter zijn er wel veel prijsverschillen. Meer informatie hierover vind je op brandstoffen.be. Bij de andere landen wordt meestal met een gemiddelde gewerkt.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Plan je rit

Stel dat je thuis uitgezocht hebt waar je het goedkoopste kunt tanken. Een volgende stap is dan je reis goed plannen. Je gaat bijvoorbeeld reizen vanaf Antwerpen naar Lloret de Mar aan de Costa Brava in Spanje, met de kennis dat brandstof in Luxemburg en Spanje het goedkoopst is. In dat geval vul je je brandstoftank net voldoende om in Luxemburg te komen. Omdat het daar het goedkoopste tanken is, vul je er de brandstoftank helemaal vol. In Frankrijk zal het op een gegeven moment nodig zijn om de tank wat bij te vullen. Doe dit het liefst ergens weg van de snelweg, daar is de brandstof voordeliger. Vul het noodzakelijke bij om Spanje te bereiken en aldaar kun je wederom goedkoop tanken.

Tankstation s'nachts

Waar tanken?

De plaats waar je tankt is ook nog van belang. Het is heel verleidelijk om direct langs de snelweg te tanken. Maar hier zitten wat nadelen aan. Ten eerste is de brandstof daar duurder dan bij tankstations die niet langs een snelweg liggen. Ten tweede zijn tankstations langs de snelweg veel drukker. Vooral in het hoogseizoen zie je vanaf de weg al rijen auto’s staan. Houd er echter wel rekening mee dat de kleinere tankstations verder van de snelweg niet altijd 24 uur open zijn.

Goedkoopste dieselsoort

Bij tankstations aan de  snelweg worden vaak twee soorten diesel aangeboden. De tweede soort herken je aan de benamingen: Tech, Energy, Excellium of Ultimate. Aan dit soort hangt een meerprijs, maar volgens tankstations is deze diesel veel efficiënter. Onderzoek heeft bewezen dat dat niet waar is. Kies dus altijd het goedkoopste soort. Als de prijs niet op de pomp staat, kom je er ook achter door de slang uit de houder te halen. Op deze manier kun je dus ook geld besparen.  

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be