Aan de westkust van Marokko, vind je prachtige stukjes Spaans grondgebied. We hebben het over de Canarische eilanden. Een mooi stukje Europa voor de kust van Afrika. De Canarische eilanden zijn een enorme toeristische trekpleister. Het grootste eiland is Tenerife. Wij vertellen je waarom je daar heen moet en wat je er kan doen.

Zon, zee en strand

Playa de las Americas

Of je nu op een wit zandstrand wil zonnen, of je jouw handdoekje neerlegt op het zwarte vulkanische zand, stranden zijn er in overvloed op Tenerife. Voor een strandvakantie kan je dan ook erg goed terecht op dit eiland. Die witte zandstranden zijn opgebouwd uit zand dat geïmporteerd is vanuit de Sahara, die redelijk dichtbij ligt vanaf Tenerife. Het zwarte zand komt van nature voor op het eiland.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Met meer dan tweehonderd stranden kan je altijd wel een plekje vinden om aan jouw kleurtje te werken. Één van deze stranden is Camison Playa. Dit strand is zeer goed geschikt voor gezinnen doordat de helling, de zee in, niet al te steil is en kinderen dus veilig kunnen spelen in het ondiepe water.

Vulkanen op Tenerife

Je hebt het woord ‘vulkanen’ al voorbij zien komen. Die vermelding komt uiteraard ergens vandaan en wel van de slapende vulkaan, El Teide. Deze vulkaan is de hoogste berg van Spanje met zijn 3718 meter. Uiteraard kan je de berg bezoeken en beklimmen via één van de vele paden. Volg je die paden, dan word je langs vele kraters, kleinere vulkanen en gefossiliseerd lava geleid. Een echte ontdekkingstocht, die ook leuk is voor de wat oudere kinderen die zonder problemen een hele tijd kunnen lopen. Let wel op, want het is geen simpele tocht.

Het nationale park, dat het gehele gebied rondom El Teide beslaat, is ook het oudste nationale park van Spanje. Wil je de vulkaan bezoeken of één van de vele paden in het park bewandelen, zorg dan wel voor goed schoeisel en een goede conditie. Het zal je niet verbazen dat het beklimmen van de berg erg zwaar is, maar ook de paden daar rond omheen zijn zwaar. Het klimaat op Tenerife maakt dit niet gemakkelijker. Neem dus genoeg water mee, en wat kleine snacks.

Piraten op Tenerife

Tenerife heeft ook een historie met piraterij. Dan hebben we het niet over de piraten van vandaag de dag, maar wel over die van vroeger. Jarenlang gebruikten ze het bergdorpje Masca als uitkijkpunt en schuilplaats. Kom je naar Masca, dat ruim 600 meter boven de zee uitsteekt, dan kan je dit verleden herbeleven in het plaatselijke museum. Dit dorpje biedt daarnaast ook een prachtig uitzicht over de omgeving.

San Cristóbal de La Laguna

 La Laguna town in Tenerif

Het is de oudste stad van Tenerife. Niet alleen dat, het is de oudste stad van de gehele Canarische eilanden. San Cristóbal de La Laguna biedt voor de bezoeker dan ook een klein kijkje in de geschiedenis van de eilanden. Met zijn paleizen, kerken en kloosters zijn er dan ook genoeg bezienswaardigheden. Ga vooral naar de Palacio de Nava y Grimón. Dit paleis stamt uit de 16e eeuw.

Kom je naar Tenerife dan heb je dus een ruime keuze uit natuur, cultuur en luxe. Waar je ook voor kiest, Tenerife is altijd een goede keuze voor jou.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be