Van plan om met het hele gezin naar ‘down under’ af te reizen? Dat idee juichen wij heel hard toe! Er valt namelijk in Nieuw-Zeeland genoeg te beleven, voor ouders maar ook zeker voor kinderen in alle leeftijden. Het land is heel divers, qua natuur, steden en bewoners. Op een rondreis door Nieuw-Zeeland is dus in ieder geval één ding zeker: jullie hoeven je niet te vervelen! Nieuw-Zeeland staat bekend om de prachtige natuur. Rotsen, meren, vulkanen, gletsjers en jungles. Ook heeft Nieuw-Zeeland natuurlijk een enorm uitgestrekte kustlijn, dus een bezoekje aan het strand komt ook zeker op de planning.

Alles van tevoren geregeld

Of ja… alles? Je wilt natuurlijk ook een beetje ruimte voor spontaniteit overlaten wanneer je met het gezin op vakantie gaat. Daarom kun je, wanneer je een georganiseerde rondreis door Nieuw-Zeeland boekt, zelf bepalen welke zaken je van tevoren wilt regelen en welke je meer aan het toeval wilt overlaten. Met kinderen erbij is het bijvoorbeeld wel fijn om de accommodaties waar je zult gaan verblijven thuis alvast te regelen. Zo weet je toch een beetje waar je aan toe bent, zonder dat je alle dagelijkse activiteiten al vast hoeft te zetten en plannen. Ook een voordeel van het boeken van een georganiseerde reis: je komt op plekken terecht die kleinschaliger zijn en waar je minder toeristen zult tegenkomen. Dat maakt het een unieke kans om je echt onder te dompelen in de lokale cultuur en te leren over alles wat Nieuw-Zeeland te bieden heeft.

Vliegen naar Nieuw-Zeeland

Met het vliegtuig ben je ongeveer 24 uur onderweg als je naar Nieuw-Zeeland gaat. Een lange reis, maar het cliché is waar: dan héb je ook wat! Je stapt uit aan de andere kant van de wereld, waar je een hele hoop avonturen te wachten staan. Het lijkt een lange reis, helemaal als je met kinderen op stap gaat, maar je kunt je van tevoren goed voorbereiden. Verras je kinderen bijvoorbeeld ieder uur van de reis met iets leuks of lekkers: een spelletje, een knuffel of een tussendoortje. Tip: boek stoelen bij het raam, want buiten valt natuurlijk ook van alles te zien vanuit die grote hoogte. Ook zou je in het vliegtuig je kinderen alvast kunnen leren over het land, bijvoorbeeld over de Maori cultuur en de oorspronkelijke bewoners. Wanneer de vakantie dan begint, zullen ze vast het één en ander herkennen. Begint het al te kriebelen? Boek dan snel je tickets naar Nieuw-Zeeland. Veel plezier!