Ben je steeds meer aan het overwegen om een rondreis Verenigde Staten en Canada te maken? Helemaal geen verkeerd idee. Want je staat oog in oog met tal van prachtige moderne en oude steden. Iedere stad heeft zo weer zijn eigen charme en is zeker het ontdekken waard. Dus welke steden mogen nu eigenlijk echt niet ontbreken tijdens deze welverdiende rondreis? We hebben de beste en mooiste steden voor je op een rijtje gezet in dit artikel.

Ontdek het bruisende en indrukwekkende New York City

Een van de steden die niet mag ontbreken tijdens je reis door de Verenigde Staten, is natuurlijk New York City. Deze stad is het hele jaar door erg leuk om te bezoeken voor zowel jong als oud. Of je nu een Halloween Parade gaat bekijken in Central Park, de bekende kerstboom bij Rockefeller Center of lekker gaat relaxen in de zomer in Central Park. Ieder seizoen van het jaar is de stad even charmant. Breng zeker een bezoek aan Empire State Building, het Vrijheidsbeeld en wandel door Greenwich Village en Brooklyn Heights. Je komt tal van highlights tegen die zeker het fotograferen waard zijn.

Indrukwekkende architectuur in Chicago

Chicago is een stad waar niet veel mensen aan denken tijdens een rondreis door de Verenigde Staten. En dat is reuze zonde. Want deze stad staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur. Wat je dan zoal kunt verwachten? Denk hierbij aan een indrukwekkende skyline met hoge wolkenkrabbers. Verblijf je een aantal nachten in de stad, dan mogen de Willis Tower en het John Hancock Center zeker niet ontbreken op je to-do lijstje. Het oude gedeelte van de stad staat bekend om de geplaveide straten en de gebouwen in de prachtige Victoriaanse architectuur.

Een Europees tintje in Montreal, Canada

Natuurlijk staan er ook een paar prachtige steden op je te wachten als je de keuze maakt voor een goed verzorgde reis naar Canada. Je kunt daarbij denken aan Montreal. Dit is een levendige stad, waar het haast lijkt alsof je dicht bij huis bent. De stad heeft namelijk een Europese sfeer. Je maakt kennis met een mix van moderne wolkenkrabbers in het centrum. En wandel je naar Vieux-Montreal? Dan sta je oog in oog met geplaveide straten en historische gebouwen zoals de Notre-Dame Basiliek. Hier ga je je vast en zeker erg makkelijk dagen achter elkaar vermaken.