Hamburg, de tweede grootste stad van Duitsland is gelegen aan de kop van de monding van de Elbe. Door zijn ligging vormt het een belangrijke verbinding tussen de zee en het Duitse netwerk van binnenwateren en talrijke eilanden.

De stad staat wereldwijd bekend als een echte havenstad en dat is zeker niet voor niets. De haven is namelijk enorm en geeft de stad een echte maritieme uitstraling. Naast het feit dat het een belangrijk vervoersknooppunt is, is Hamburg een van de belangrijkste culturele en commerciële centra van Europa geworden, maar tegelijkertijd is het natuurlijk ook gewoon een populaire toeristische bestemming.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Een van de mooiste steden van Duitsland boeit jaarlijks dan ook veel toeristen dankzij alle bezienswaardigheden, mooie locaties en de typische Noord-Duitse sfeer. Een bezoek aan Hamburg staat dan ook vaak gelijk aan een gedenkwaardige ervaring. Want de stad aan de Elbe biedt voor ieder wat wils.

Of het nu gaat om het oude stadscentrum, het Miniatur Wonderland of de kunsthal, zodra je hier eenmaal bent beland ben je binnen korte tijd verkocht. Wij hebben daarom alles wat je zou moeten weten over een bezoek aan Hamburg voor je op een rij gezet!

De reis naar Hamburg

Als je eenmaal hebt besloten om je reis naar Hamburg in te plannen, zul je natuurlijk moeten nadenken over hoe je naar de stad zult reizen. Er zijn verschillende manieren om deze bijzondere havenstad te bereiken. De auto is hierin de meest voor de hand liggende optie. Met de auto kun je namelijk de stad snel bereiken dankzij de goede verbindingen via diverse snelwegen en landwegen.

Afhankelijk van uw woonplaats kan het ook de moeite waard zijn om op het vliegtuig te stappen. De luchthaven van Hamburg wordt bediend door talrijke luchtvaartmaatschappijen vanuit Nederland en België. Hou je ogen open voor goedkope aanbiedingen, want sommige low-cost maatschappijen hebben Hamburg maar al te graag op hun lijst met bestemmingen staan.

Naast het vliegtuig en de auto is er nog een manier om Hamburg te bereiken, en dat is door middel van de trein. De trein is een comfortabele en vrij goedkope manier voor een bezoek aan Hamburg. Bovendien ben je vanuit België of Nederland slechts een aantal uren onderweg, wat het tot een van de beste optie maakt voor een korte trip naar de stad.

Zodra je in Hamburg aankomt, is het zeker een aanrader om direct de Hamburg Card of de Hamburg City Pass aan te schaffen. Hiermee kan je genieten van verschillende voordelen en de stad comfortabel verkennen.

Bezienswaardigheden in Hamburg

Een grote stad als Hamburg kan uiteraard niet zonder een aantal prachtige en bijzondere bezienswaardigheden. Eigenlijk is nagenoeg de hele stad een bezienswaardigheid, met name de historische wijken, gebouwen en bruggen. Een aantal van de meest uit het ogende springende bezienswaardigheden hebben wij op een rij gezet!

Het Hamburgse stadscentrum

Iedereen die voor het eerst in Hamburg is, of iedereen die er al één of twee keer is geweest,  begint meestal met een wandeling door het stadscentrum van Hamburg. Deze paradijselijke plek van de stad zal je al vanaf de eerste seconde inspireren en kan zonder problemen te voet worden verkend.

De Jungfernstieg, het hart van Hamburg, en de Alster arcades zijn niet alleen boeiend door hun betoverende buitenkant, maar liggen ook direct aan het Binnenalster. In de zomer kan je je hier een paar minuten ontspannen aan het water en de prachtige omgeving van deze wijk op je in laten werken.

Voordat je de Nikolai-kerk, de historische Deichstraße en het Gängeviertel gaat verkennen, is het ook zeker een aanrader om de tijd te nemen voor een wandeling langs de Mönckebergstraße of de Spitalerstraße. Een paradijs voor alle shoppingliefhebbers onder ons!

Hafencity & Speicherstadt

Indrukwekkende bakstenen gebouwen, bruggen en grachten kenmerken het Hamburgse pakhuisdistrict, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Deze historische wijk is een van de grootste aaneengesloten magazijncomplexen en boeit werkelijk iedere reiziger met zijn onvergelijkbare sfeer.

Op de voormalige magazijnvloeren werden ooit talrijke goederen opgeslagen. Zelfs vandaag de dag is er nog steeds een oosterse tapijtmagazijn op een deel van het gebied.Daarnaast zijn er tal van musea in de Speicherstadt die je kunt bezoeken en zijn er een groot aantal restaurants waar je heerlijk kunt eten en ontspannen.

Niet ver van deze indrukwekkende locatie heeft de moderne tijd zijn weg gevonden. In de afgelopen jaren is met de Hafencity Hamburg een nieuwe wijk ontstaan, waarin tal van kantoorcomplexen en woonruimtes zijn gebouwd. De beste manier om al dit moois te ontdekken is door simpelweg een wandeling te maken door dit prachtige gebied.

Hamburger Kunsthalle

De Hamburger Kunsthalle is met drie afzonderlijke, maar met elkaar verbonden gebouwen aan de Glockengießerwall, een van de topkunstgalerieën van Duitsland te noemen. De liefhebbers van kunst en cultuur kijken hier dan ook hun ogen uit.

Tot de hoogtepunten behoren talrijke altaarstukken, werken van plaatselijke kunstenaars uit de 14e eeuw en zelfs het werk van meesters uit ons eigen Nederland vanuit de 16e en 17e eeuw is te bewonderen. Ook zijn hier een aantal mooie collecties 19de-eeuwse Duitse en Franse schilderijen te vinden. Bovendien is er de mogelijkheid om verschillende rondleidingen te volgen en zijn er leuke programma’s voor kinderen.

Miniatur Wunderland

Hoewel het bekend staat als ‘s werelds grootste modelspoorbaan, is de Miniatur Wunderland in Hamburg echt veel meer dan alleen maar een speelgoedtreinbaan. Het is absoluut een van de beste plaatsen om te bezoeken in de historische opslagplaats Speicherstadt.

Het is de grootste modelspoorweg ter wereld, met meer dan 15 duizend meter spoor en ruim duizend treinen. Bovendien is het een ideale locatie om te bezoeken met kinderen.

De attractie is op grote schaal gebouwd en beslaat een indrukwekkende 2.300 vierkante meter. Hoogtepunten hier zijn de gebieden die zijn gewijd aan de VS, Scandinavië en Duitsland, evenals een luchthaven met vliegtuigen die daadwerkelijk opstijgen. Daar bovenop komen nog zo’n 100.000 voertuigen die allemaal bewegen en verlicht worden door meer dan 500.000 lichten en zo’n 400.000 kleine menselijke figuren.

Het is met recht een van de meest indrukwekkende attracties in Hamburg te noemen.

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be