Op beide oevers van de Moezel ligt Bernkastel-Kues. Tijdens je vakantie in het Zwarte Woud zijn dit twee leuke plaatsen om te bezoeken. Aan de ene kant van de oever ligt Bernkastel, aan de andere kant Kues. Een eindje van het centrum ligt Burg Landshut: een kasteelruïne. Nog voor het jaar 1000 werd dit kasteel gebouwd. In 1260 werd het herbouwd en uiteindelijk in 1662 uitgebreid. Ruim dertig jaar daarna ging het helaas in vlammen op.

Er zijn in deze omgeving ontzettend veel leuke activiteiten. Klim bijvoorbeeld naar Burg Landshut, dit kan te voet of per express. Maar ook het eeuwenoude St. Nikolaus Hospital is een bezoekje waard. Neem vervolgens plaats op een terrasje van het marktplein of loop langs prachtige vakwerkhuizen. In dit artikel geven we je iets meer informatie over die bijzondere plekjes.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Burg Landshut

Moezeldal

Aan de oostoever van de Moezel torent Burg Landshut boven Bernkastel uit. De steile klim is echt de moeite waard. Je wordt vanuit de toren beloond met een prachtig uitzicht over het Moezeldal. Als je kiest om er met de Burg Landshut express heen te gaan, ben je ongeveer twintig minuten onderweg. Boven is een lunchroom en een restaurant op de binnenplaats. Naast genieten van het uitzicht kun je er dus ook heerlijk culinair tafelen.

Marktplein Bernkastel

Na de afdaling van de burcht is het mogelijk een bezoekje te brengen aan Bernkastel. Hier is het oude centrum van vroeger nog aanwezig. Je ziet hoge huizen en smalle steegjes. Een absoluut hoogtepunt is het marktplein. Je duikt zo de geschiedenis is door alle aangrenzende vakwerkhuizen. Daarnaast kun je ook het 17e eeuwse stadhuis in renaissancestijl en de St. Michaels bronnen bezoeken.

Kues

Bernkastel-Kues, Duitsland

Aan de westkant van de oever ligt het plaatsje Kues. Bijzonder is het verhaal van St. Nikolaus Hospital; gesticht door Nicolaas Krebs. Hij verzorgde daar 33 arme mannen. Aan dat getal werd vastgehouden omdat dat de leeftijd was die Jezus bereikt had bij zijn dood. Vandaag de dag is nog altijd 33 de limiet, en alleen mannen. Toen in 1465 de stichter stierf, werd er ter nagedachtenis een kapel en klooster gebouwd. De grafsteen van Krebs bevindt zich in die kapel. Zijn hart is daar begraven, overige stoffelijke resten liggen op een andere plaats. Dit was vroeger een ritueel bij voorname personen. Het is nu mogelijk de kapel en het klooster in een groep te bezoeken. Het wijnmuseum voor de Moezel is hier tevens ondergebracht.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be