Het Zwarte Woud is een prachtig, dichtbebost gebied en gebergte in het zuidwesten van Duitsland. Het staat bekend om haar prachtige wandelroutes en mooie meren in de zomer en vele wintersport mogelijkheden in de winter maar er zijn ook veel pittoreske dorpjes in de omgeving die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn.

Freudenstadt

Dit plaatsje ligt op een hoogte van ongeveer 730 meter. Het werd grotendeels verwoest tijdens de oorlog in 1945; de hoofdkerk was het enige gebouw dat nog overeind stond na een bombardement door de Amerikanen. Het stadhuis werd heropgebouwd in 1954. Hierin is een tentoonstelling te zien over de wederopbouw na de oorlog. De stad en omgeving is trouwens te bewonderen vanaf de Friedrichsturm. Deze uitkijktoren werd gebouwd ter ere van de 300everjaardag van de stad.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De bekendste plek in Freudenstadt is echter zijn grote marktplein. Deze werd in 1599 gebouwd door Heinrich Schickhardt en is de grootste marktplaats van Duitsland.

Gegenbach dorpje in het Zwarte Woud

Gengenbach

Dit kleine plaatsje met maar iets meer dan 10.000 inwoners staat bekend als een van de mooiste dorpen van het Zwarte Woud. Het ligt midden in de Ortenau wijnstreek en staat bekend om haar indrukwekkende architectuur.

Zo is St Mary’s Church, een prachtige Romeinse kerk zeker iets wat je niet mag missen als je in Gengenbach bent. De kerk is gebouwd in de Barokstijl en bevat prachtige decoraties. Ook zijn hier regelmatig optredens te zien.

Een deel van het dorp genaamd Engelgasse wordt ook wel ‘de oude stad’ genoemd. Hier staan veel oude gebouwen; er is hier niet veel veranderd de afgelopen honderden jaren. Hier zijn ook nog de oude stadspoorten te bewonderen.

In het centrum van dit dorp vind je het stadhuis. Dit rode gebouw staat bekend als één van de mooiste stadhuizen uit de 18eeeuw en is makkelijk herkenbaar door haar stijl die een mix van rococo en classicisme is. Voor het stadhuis is een prachtige fontein, genaamd de Röhrbrunnen. In december wordt het stadhuis omgetoverd in de grootste adventkalender ter wereld. Elke avond gaat één van de 24 deurtjes open en verschijnt er een prachtige illustratie. Ook is er dan een adventsmarkt op het stadhuisplein.

Tot slot is er nog één bezienswaardigheid in Gengenbach die een bezoek meer dan waard is. In het Black Forest Open Air Museum staan namelijk een aantal oudere woningen. Deze zijn allemaal te bezoeken en bekijken zodat je een goed idee kunt krijgen van hoe mensen hier vroeger leefden.   

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be