Heb jij een tripje naar het Zwarte Woud op je agenda staan? Natuurlijk is de omgeving hier prachtig en kun je er geweldig wandelen en fietsen. Maar er zijn een aantal bijzondere bezienswaardigheden die je beslist niet mag missen tijdens een verblijf in deze streek. Wij hebben er 5 voor je op een rij gezet.

1. De watervallen van Triberg

Wist je dat je in het Zwarte Woud een van de grootste watervallen van Duitsland vindt? Jaarlijks komen hier duizenden toeristen om te genieten van dit adembenemende schouwspel. Er zijn maar liefst 7 watervallen te vinden, over een lengte van 163 meter. Wil je het avontuurlijke pad op? Ook dat kan bij de watervallen van Triberg. Er loopt namelijk een mooi wandelpad vlak langs de watervallen. Trek wel schoenen aan met een goed profiel!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

2. Kasteel Hohenzollern

Bij het plaatsje Hechingen vind je het schitterende kasteel Hohenzollern. Dit bouwwerk bevindt zich op de top van een berg, op een hoogte van zo’n 850 meter. Het kasteel torent dus hoog boven de omgeving uit en lijkt zo de wacht te houden over het dal. Het slot kenmerkt zich door de markante torens. Wist je dat het oudste deel al uit de 11de eeuw stamt? Het is echter wel zo dat het kasteel door de eeuwen heen beschadigd is geraakt en dus ook weer opnieuw opgebouwd moest worden.

3.  De historische stad Freiburg

Freiburg wordt ook wel de hoofdstad van het Zwarte Woud genoemd. Deze plaats is geliefd bij reizigers die van historische gebouwen houden. Het oude stadscentrum is namelijk heel mooi bewaard gebleven. Vooral de kerk van Freiburg is zeker de moeite van een bezoek waard. Verder is er ook een prachtig stadhuis en zijn de stadspoorten nog vrijwel helemaal intact. En wat dacht je van een bezoekje aan het Augustinermuseum?

4. De koekoeksklokken van het Zwarte Woud

Waar je ook logeert in het Zwarte Woud, je zal zeker een winkel tegenkomen met koekoeksklokken. Al in de 18de eeuw werden deze bijzondere klokken uitgevonden en vandaag de dag zijn ze echt onlosmakelijk verbonden aan het Zwarte Woud. Natuurlijk kun je ook kleine koekoeksklokken vinden om mee te nemen als herinnering aan je verblijf in deze streek. Wil je meer weten over de historie van de klok? Bezoek dan het Koekoeksklokmuseum in Furtwangen!

5. Baden-Baden: het kuuroord van het Zwarte Woud

Baden-Baden was al in de Romeinse tijd geliefd vanwege zijn thermale baden. Ook vandaag de dag vind je er nog vele kuuroorden. De Romeinse badruïnes zijn helemaal gerestaureerd. Vooral de Caracalla Thermen zijn beroemd. Vanaf een diepte van 2000 meter welt er elke dag zo’n 800.000 liter water op uit de bronnen. Dit water zou een heilzame werking hebben. Zowel de locals als de bezoekers van de stad komen hier graag. Even helemaal ontspannen tijdens je verblijf in het Zwarte Woud? Dat kan in Baden-Baden!

Ben jij al klaar voor je verblijf in het Zwarte Woud? Hoog tijd om je koffers te pakken!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be