Marseille is de tweede grootste stad in Frankrijk op vlak van inwoners. Er wonen zo’n 850.000 mensen in deze kuststad die eveneens 240,6 vierkante kilometer groot is. Marseille staat bekend om haar idyllische uitzichten en imposante gebouwen.

Eén van de meest bizarre bezienswaardigheden in Marseille is le téléscaphe. Deze kabelbaan nam mensen in 1967 mee onder water. Over een tijdspanne van 10 minuten kon je er 50 meter ver en 10 meter diep onder water gaan. De kabelbaan is maar één jaar actief geweest door de hoge kost en door enkele ongevallen, maar je kan de restanten ervan nog steeds bezichtigen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

In de wijk Le Panier staat het oudste huis van de hele stad: Hôtel de Cabre. Het werd in 1535 gebouwd en werd in 1941 bekroond tot historisch monument. Een leuk weetje is dat het huis na een Duitse aanval in 1943 tijdens een reconstructie 90 graden gedraaid werd.

De Tunnel du Rove is de langste scheepvaarttunnel ter wereld. Het loopt onder het gebergte Chaîne de l’Estaque door en is zo’n 7,1 kilometer lang. In 1963 stortte een deel van de tunnel echter in waardoor deze nu niet meer in gebruik is.

Overige bezienswaardigheden

Marseille, Frankrijk

Voor een leuke wandeling is de Corniche Président John Kennedy de perfecte weg. Deze weg loopt namelijk langs de Middellandse Zee en neemt je vanuit Endoume mee naar de plages du Prado. Naast de weg is een breed voetpad aangelegd waardoor je nog beter van de prachtige omgeving kan genieten. Er zijn hier en daar trappen voorzien waarlangs je naar een strand of rotskust kan afdalen.

Het nationaal park Calanques is één van de 10 natuurparken in Frankrijk en strekt zich uit over een oppervlakte van ongeveer 520 vierkante kilometer. Een calanque is een soort steile rots die zich deels onder water bevindt. Je kan er 220 verschillende beschermde soorten planten en dieren spotten en ook de kliffen en rivieren zijn heel indrukwekkend. Met een beetje geluk kan je er zelfs vinvissen, tuimelaars of gestreepte dolfijnen bewonderen.

Eén van de gigantische gebouwen in Marseille is de Cathédrale de la Major de Marseille. Deze kathedraal werd in 1852 in neo-Byzantijnse stijl gebouwd. Rechts van de basiliek zijn trouwens ook restanten van oude kerken uit de 12de eeuw te bewonderen.

Een gelijkaardige basiliek is de Notre-Dame de la Garde. Die werd één jaar later, in 1853, gebouwd en bevindt zich in op het hoogste punt van de stad. Bovenop de 60 meter hoge klokkentoren staat een gigantisch gouden standbeeld van Maria en Jezus. Het beeld torent zo hoog boven de stad uit dat het zelfs vanop zee te zien is.

Boek hier je vakantie en ga Marseille zelf verkennen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be