Zou je graag een onvergetelijke citytrip willen beleven samen met je partner? Ben je op zoek naar een echt romantische stad om in te vertoeven, maar zit je niet te wachten op clichés zoals bijvoorbeeld Parijs of Venetië? In dat geval is Verona het overwegen meer dan waard. Aan één enkele zin had Shakespeare voldoende om deze stad in één klap te bombarderen tot één van ’s werelds meest romantische locaties. Het betrof hier uiteraard ‘In fair Verona, where we lay our scene’. Wil jij ook in de voetsporen treden van Romeo en Julia en zou je graag kennis willen maken met een prachtige parel die helaas enigszins in de schaduw staat van andere culturele toppers in Italië? Maak dan snel kennis met romantisch Verona!

Volle terrasjes tijdens een zomerse dag

Goed bewaard gebleven, authentieke charme

Door de jaren heen heeft Verona eigenlijk altijd in de schaduw gestaan van het nabijgelegen Venetië. Enerzijds heeft dit de toeristische groei van Verona enigszins geremd, maar anderzijds heeft het er ook voor gezorgd dat haar authentieke charme goed bewaard is gebleven. Dit laatste is op vandaag misschien wel één van de belangrijkste troeven van deze romantische stad. De binnenstad is ondertussen opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en mag jaarlijks miljoenen bezoekers verwelkomen. Het merendeel van de gebouwen zijn tot dusver nog niet aangetast door de modernisering en bovendien heerst er in Verona een ronduit idyllische sfeer die vooral bij verliefde koppeltjes uitstekend in de smaak valt.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Een stad die bulkt van de cultuur

In eerste instantie mag Verona dan wel bekend staan als ‘stad van de romantiek’, dat neemt niet weg dat ze ook op cultureel vlak heel wat moois te bieden heeft aan haar bezoekers. Zo is er niet alleen de fenomenale architectuur, wat bovendien ook te denken van de vele jaarlijkse festivals die er worden georganiseerd evenals de shows en opera’s? Ook andere toeristische trekpleisters waaronder natuurlijk het indrukwekkende amfitheater zijn absolute aanraders van formaat. Wil je graag romantiek en cultuur combineren tot één geheel? Dat kan! In Verona is namelijk uiteraard ook de woning terug te vinden van ‘Julia Capulet’. Het is hier dat de legendarische balkonscène uit ‘Romeo and Juliet’ zou hebben plaatsgevonden. De magische plek:

De romantische spot. Een toeristische trekpleister.

Een andere belangrijke trekpleister in de stad die je absoluut niet over het hoofd mag zien is ongetwijfeld het ‘Castelvecchio’. Het gaat hierbij om een antiek kasteel welke ergens in het midden van de veertiende eeuw werd gebouwd. Ze was toen eigendom van de bekende ‘Scala’ familie en is terug te vinden langs de rivier de ‘Adige’. Op vandaag vormt ze niet alleen van buitenaf een bijzonder bezienswaardig bouwwerk, daarnaast doet ze ook dienst als historisch museum. Binnen in het museum zijn vooral kunstwerken terug te vinden welke afkomstig zijn uit de Romeinse tijd. Andere interessante bezienswaardigheden in Verona zijn onder meer de ‘Porta Borsari’, de ‘Basilica di San Zeno’ evenals de ‘Il Giardino Giusti’. Ook de ‘Ponte Pietra’, één van de oudste bruggen van de stad is een bezoekje meer dan waard!

Ontdek de verrukkelijke keuken van Verona

Van al die culturele hoogtepunten krijg je ongetwijfeld honger! Gelukkig vertoef je niet alleen in een land, maar ook in een stad met een verrukkelijke keuken! Op culinair vlak kom je in Verona dan ook absoluut niets te kort, in tegendeel. Je kan hier niet alleen genieten van de lekkerste pasta en risotto, wat bovendien ook te denken van tal van zelfgemaakte wijnen? In eerste instantie zijn dit uiteraard de typische gerechten en dranken van Italië, maar de Veronezen staan er om bekend al hun gerechten evenals dranken te voorzien van hun eigen ‘touch’. Op deze manier zijn zeer lokale gerechten en dranken tot stand gekomen die elke bezoeker van Verona laten genieten van een optimale, culinaire belevenis.

Aangenaam warm klimaat met veel zon

Vooraleer een citytrip of vakantie te boeken naar Verona zal je uiteraard ook graag willen weten welk type weerbeeld je ongeveer mag verwachten. Verona staat er op dat vlak om bekend een stad te zijn welke beschikt over een aangenaam, warm klimaat. Het weerbeeld in de stad kenmerkt zich vaak door een combinatie van zon en vooral zeer weinig neerslag. Tijdens de zomers kan het er tropisch warm worden waarbij het ook tijdens de nachten eigenlijk nauwelijks koeler wordt. In de wintermaanden kent het toerisme in de Verona een stevige terugval en is koud en mistig weer meer regel dan uitzondering. Ook in deze tijd van het jaar beschikt de stad echter over een bijzondere, ietwat mystieke charme!

Verona; een verrassend veelzijdige bestemming voor een citytrip in Italië!

Ondanks het feit dat Verona duidelijk enigszins in de schaduw staat van andere toeristische kleppers in Italië zoals het nabijgelegen Venetië moet het toch gezegd dat dit een stad is die uitnodigt om te ontdekken. Dit bovendien niet alleen voor verliefde stellen of cultuurliefhebbers, maar ook voor zij die eens graag een volledig nieuwe kant van de Italiaanse keuken willen ontdekken. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, ben je van plan om een citytrip naar Italië te boeken, maar sta je niet meteen te springen voor een bezoek aan de klassieke, gevestigde, toeristische waarden in het land? Dan is prachtig en uitnodigend Verona komen ontdekken ongetwijfeld de moeite meer dan waard!

Citytrip Verona tips

Verona is een prachtige stad. In het kader van een citytrip kan men opmerken dat een verblijf van twee dagen hier zeker gerechtvaardigd is. De omgeving heeft ook een hoop te bieden. Noord-Italië is een heuse rondreis waard.

Verona ligt tussen Milaan en Venetië en ook Bologna ligt niet veraf. Met andere woorden: Verona bezoeken combineer je best met nog enkele andere steden.

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be