Een stedentrip maken, wie wil dat nou niet? Een stedentrip is een soort korte vakantie waarbij je in korte tijd kennis maakt met een leuke stad in binnen- of buitenland. Je bent waarschijnlijk maar een paar dagen op pad, maar als je het goed plant dan krijg je het gevoel alsof je een hele vakantie gevierd hebt. Vandaag de dag is het vrij eenvoudig om vanuit Nederland de mooiste plekken door heel Europa te bezoeken. De vliegverbindingen zijn heel goed en daarom erg laagdrempelig. Wil je optimaal genieten van je stedentrip, dan is een voorbereiding van groot belang. Neem daarom de juiste spullen mee, maar wat zijn precies de belangrijkste spullen om mee te nemen op stedentrip? Wij vertellen je er graag wat meer over.

Goede schoenen

Tijdens een stedentrip blijf je niet de hele periode op je hotelkamer zitten, maar ga je er waarschijnlijk veel op uit. Omdat je veel afstanden gaat afleggen, zijn goede schoenen van enorm belang. Een goede schoen geeft je veel stevigheid en biedt voldoende comfort. Het materiaal van de schoen is dan ook erg belangrijk om stevig om je voet heen te zitten, terwijl de zool veel invloed heeft op het comfort dat de schoen biedt. Geen enkele schoen is hetzelfde, en datzelfde geldt voor een voet. Hoe beter de schoen is die je kiest, hoe minder last je krijgt van fysieke ongemakken tijdens je stedentrip. Als je twijfelt over welke schoenen het beste bij jouw voeten passen, dan is het aan te raden om je voeten op te laten meten door een specialist. Wanneer je op schoenen gaat lopen die eigenlijk niet goed passen, kan dit zorgen voor fysieke ongemakken.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Comfortabele kleding

Een ander belangrijk punt tijdens een stedentrip is het dragen van comfortabele kleding. Je wil je prettig voelen tijdens het verblijf in die mooie stad, en om optimaal te kunnen bewegen ter plekke is goede en comfortabele kleding van groot belang. Denk hierbij aan een goede broek, een luchtig t-shirt of een jas die je beschermt bij verschillende weersomstandigheden. Een waterdicht windjack bijvoorbeeld. Zo’n jack kan bescherming bieden bij wind of regen, maar is niet te dik voor het moment dat het zonnetje doorbreekt. Ideaal voor een stedentrip dus. Denk vooraf goed na over wat het weer gaat worden, hoe intensief je trip gaat worden en wat je allemaal gaat doen. Hoe beter je dat in beeld hebt, hoe beter je je kleding hierop kan aanpassen.

Tas of rugzak

Om je belangrijkste spullen mee te nemen op stedentrip, kun je niet zonder een goede tas of rugzak. Je gebruikt je tas of rugzak niet alleen voor de reis naar je bestemming toe, maar ook ter plekke om tijdens een wandeling, een fietstocht of een dagje slenteren door de stad je spullen in mee te nemen. Hierbij staan veiligheid en gemak voorop. Je wil natuurlijk je spullen veilig kunnen meenemen tijdens het reizen, maar het moet geen blok aan je been zijn. Ga op zoek naar een geschikte tas die voldoende ruimte biedt voor alles wat je wil meenemen, maar ook makkelijk met je mee te dragen is.

Persoonlijke verzorging

Ook tijdens je stedentrip is het belangrijk om je bewust te zijn van je persoonlijke verzorging. Een stedentrip kan best intensief zijn als je veel gaat wandelen of fietsen, of het weer kan invloed hebben op je gezondheid. Het is daarom aan te raden om de belangrijke spullen hiervoor mee te nemen op je stedentrip. Als het zonnig gaat worden, zorg dan dat je altijd zonnebrandcrème bij je hebt. Meerdere keren smeren per dag is geen overbodige luxe. Daarnaast is een strip paracetamol altijd handig om bij te hebben, en raden je we je aan om een eerste hulp setje in je tas mee te nemen als je langere afstanden gaan lopen of fietsen op de locatie. De makkelijkste tip voor goede lichamelijke verzorging, is altijd wat drinken en eten bij te hebben. Zeker bij mooi weer of wanneer je veel actieve dingen gaat doen, is het aan te raden om genoeg te eten en te drinken.

Door deze drie punten goed voor te bereiden, kom je tijdens je stedentrip niet voor onaangename verrassingen te staan, en kun je optimaal genieten van je trip. Kijk voor alles wat je nodig hebt bij deze site van CAMPZ.be. De belangrijkste spullen kun je namelijk voorafgaand aan je trip kopen, waardoor je je tijd op je bestemming optimaal kunt benutten aan het ontdekken van de stad. Veel plezier en een goede reis gewenst!

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be