Wie kent hem niet? De ZOO van Antwerpen, midden in het centrum van de stad gelegen. Maar wist je ook dat hier deze winter voor de vijfde keer op rij het China Light ZOO plaatsvindt?

Dit jaar is het een speciale editie in verband met het 175-jarig bestaan van de ZOO. We zetten hier voor je op een rijtje wat je allemaal kan verwachten van dit evenement.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

China Lights ZOO

Dit jaar zijn er maar liefst 71 lichtcreaties te bewonderen. Dit zijn er vier keer zoveel als tijdens de eerste editie van dit spektakel. Langs het parcours dat je bewandelt vind je sculpturen in de vorm van onder andere mythische dieren, goden, gebouwen en drakenboten. Wanneer het donker wordt worden deze sculpturen opgelicht en lijkt het alsof deze sprookjeswereld ineens tot leven komt, zeker door de zweverige muziektonen die je begeleiden tijdens je wandeltocht.

Doorheen het parcours is de rode draad het verhaal van de Lotusprinses. In dit liefdesverhaal zie je de Lotusprinses opgroeien en verliefd worden op een soldaat. Als je wil weten hoe dit verhaal afloopt moet je zelf een bezoekje inplannen aan de ZOO. Dit doorlopende verhaal door de lichtcreaties heen zorgt voor een nóg intiemere sfeer en het is logisch dat passie en hartstocht de boventoon voeren in dit verhaal.

Ingang zoo Antwerpen

Praktische informatie

Een bezoek duurt anderhalf uur. De tickets die je koopt zijn voor een specifiek tijdslot; van 18.00 tot 19.30, van 19.00 tot 20.30 of van 20.00 tot 21.30. De prijzen van tickets zijn afhankelijk van je leeftijd, of je abonnee bent of niet en op welke dag je gaat maar liggen tussen de 10 en 17 euro per persoon.

Kom je met de trein? Dan is het slim om een B-dagtrip China Lights ZOO te kopen. Hiermee kun je met de trein naar Antwerpen reizen en heb je toegang tot China Lights ZOO. Ook hoef je bij dit ticket geen timeslot te kiezen. Deze tickets kun je kopen op de site van Belgian Train.
Als je met de auto komt kun je gebruik maken van een speciaal China Light tarief in Parking Station ZOO (Van Schoonhovenstraat 25). Je betaalt dan een parking tarief van 2 euro tussen 17.00 en 24.00 u. Laat je parkingticket wel even coderen bij de portier van de ZOO.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be