Heb je de Efteling, Walibi of de andere pretparken in Nederland al eens gezien en ben je op zoek naar vermaak voor het hele gezin? Stap dan de auto in en rijd naar Phantasialand in Keulen (Duitsland). Dit is een van de oudste, maar populairste attractieparken van Noord-Europa. Hier heb je gegarandeerd een heerlijke dag met het hele gezin. Keulen ligt niet ver over de grens en is vanuit Utrecht ongeveer 2,5 uur rijden.

Phantasialand: al een succes sinds 1967

Het attractiepark bestaat al sinds 1967 en is een daverend succes. Ondanks dat het al een ouder park betreft, doet het in veel opzichten zeker niet onder voor de modernste pretparken. Zo vind je er niet minder dan 7 achtbanen en 3 (wild)waterattracties. Hiermee kan het park wedijveren met bijvoorbeeld de Efteling.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Voor iedereen wat te beleven dankzij leuke thema’s

Phantasialand is onderverdeeld in diverse gebieden die elk hun eigen thema kennen. Elk gebied heeft uiteraard zijn eigen attracties die passen in het thema, net als de stijl/architectuur en horeca. Zoals je van een echt familiepark verwacht, heeft ook Phantasialand mascottes. Het is erg leuk om deze samen met de kinderen te spotten. Het zijn er namelijk zes. Allemaal zijn het draken die bij een van de themagebieden horen.

Berlijn” heeft een zeer grote diversiteit aan attracties. Wat dit gedeelte het meeste kenmerkt, is de horeca. Hier kun je echte Duitse lekkernijen proeven. In “Mysterie” komen vooral mensen die spanning zoeken aan hun trekken. Het is het kleinste gedeelte van het park, maar de spannende achtbanen en het kasteel met 65 meter hoge vrije val mag je dit deel zeker niet overslaan.

Ook in “Mexico” vind je veel adrenaline in de vorm van attracties met hoge snelheid en lange vrije vallen. Dit gedeelte van het park kenmerkt zich verder door meerdere shows en uiteraard heerlijke Mexicaanse specialiteiten en snacks. In “China Town” worden meerdere prachtige shows opgevoerd in fraaie gebouwen. Ook kun je hier genieten van heerlijk Chinees street food. “Diep in Afrika” biedt een fijne mix tussen culturele invloeden en architectuur, spannende attracties en bezienswaardigheden. Kinderen én volwassenen die houden van muziek en dans, zijn hier op de juiste plek. Zoek je naar vermaak voor kleintjes, dan kun je gerust de hele dag in “Fantasie” rondlopen. Hier vind je thema’s en vele attracties voor jonge en kleine kinderen.

De kosten van Phantasialand

Muntstukken

Een dagje Phantasialand kost je in het hoogseizoen 47,50 euro  voor een volwassene en 37 euro voor een kind (tot 11 jaar) of oudere (60+). Kinderen tot vier jaar mogen gratis naar binnen. In het laagseizoen betaal je voor een volwassene 44,50 euro en voor kinderen en ouderen 32 euro. Je kunt ook twee-dagen tickets kopen met een kleine korting.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be