Belle Île betekent ‘mooi eiland’ en doet haar naam zeker eer aan. Je zou het eiland echter tekort doen om het alleen over de mooie kust of fraaie omgeving te hebben. Het eiland kent een rijke geschiedenis, er zijn interessante buureilanden, maar je zal vooral genieten van de prachtige oude architectuur en sfeervolle kleine cafés en winkeltjes.

Een eiland met een rijke geschiedenis

Gezien de strategisch gunstige ligging van het eiland, heeft het zich in de geschiedenis stevig moeten verdedigen. De imposante Citadel Vauban van zeker 10 hectare groot, diende lange tijd als gevangenis en is nu een museumhotel. Wat is er mooier dan na een bezoek aan het museum waar je modellen van zeilschepen kunt bewonderen, te overnachten in een hotel dat geschiedenis ademt? Wat ons betreft een absolute aanrader om te verblijven. Ook kun je hier terecht voor meer informatie over het eiland en er is van alles te bezichtigen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Bezoek de vier gemeenten

Belle-Île bestaat uit vier gemeenten: Bangor in het binnenland, Locmaria in de oostpunt, Le Palais als belangrijkste haven en Sauzon, de tweede haven. Le Palais bereik je per boot vanaf Quiberon en Sauzon is in de zomer vanaf het vasteland te bereiken. Elke gemeente biedt haar eigen bezienswaardigheden en is dan ook zeker het bezoeken waard.

Perfect voor sightseeing

De blikvanger in Sauzon is het fraaie haventje, maar mensen kom hier ook voor de mooie huizen en talrijke restaurants en cafés. Als je een schitterend uitzicht wil afvinken op je bucket list, moet je zeker even een momentje pakken op de noordelijke landtong Pointe des Poulains. Ook de Grotte de l’Apothicairerie mogen niet ontbreken.

Stand, zeewater en rotsvaste schoonheid

Mocht er nog tijd zijn om wat strand mee te pakken, dan biedt de Côte Sauvage (zuidwest- en westkust) de mooiste plekjes. Absolute hoogtepunten zijn het strand van Donnant en de rotspunten van Goulphar (met spectaculaire inham) en Port-Coton, dat zijn naam dankt aan het schuimende zeewate. Op Port-Coton bevinden zich les Aiguilles: indrukwekkende rotsformaties die je echt gezien moet hebben.

Alles voor de echte waterrat

In Belle-Île kun je genieten van het strand, een duik in het water en een wandeling langs de kliffen of langs de vele kleine inhammen. De kust van Belle Île is er wild en ruw. Vanuit de gemeente Quiberon kun je vele leuke uitstapjes maken en meedoen aan watersportactiviteiten als boottochten, vissen op zee, zeilen, kajakken of kitesurfen. Er zijn vanuit verschillende Franse plaatsen directe bootverbindingen naar het schiereiland Quiberon. Dit eiland is dus ook zeker geschikt voor een vakantie met kinderen.

Dromen vangen

Belle-Île is een bakermat geweest voor het impressionisme. Niemand minder dan Claude Monet vond hier zijn inspiratie en schilderde er 38 doeken. Ook deze kun je bewonderen tijdens jouw veelzijdige vakantie hier. ‘Les Pyramides de Port Coton’ is het bekendste doek en op zichzelf een plek die je in het echt gezien wilt hebben.


TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be