De Dominicaanse Republiek maakt deel uit van het eiland Hispaniola. Het ligt tussen de Atlantische Oceaan en de Caraïbische Zee. De officiële landstaal is er Spaans en je kan er met de peso betalen. De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek is Santo Domingo de Guzmán.

Het klimaat

In de Dominicaanse Republiek heerst zowel een tropisch savanneklimaat als een warm steppeklimaat en een tropisch regenwoudklimaat. Het hele jaar door is het er zo’n 28 tot 33 graden Celsius. Ook ’s nachts blijft het in het grootste deel van het land ongeveer 20 graden. Door de verschillende klimaten durft het soms serieus te regenen in dit prachtige land. De hoge temperaturen en sublieme natuur zorgen er echter voor dat elke uitstap naar de Dominicaanse Republiek fantastisch is.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De bezienswaardigheden

Dominicaanse Republiek

Puerto Plata ligt aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek. Dwars doorheen de stad loopt een beschermd natuurgebied: Carretera Santiago-La Cumbre-Puerto Plata. Verder kan je in Puerto Plata de enige kabelbaan in het hele land nemen. Je kan ermee naar het topje van de Isabel de Torres vanwaar je de hele stad van bovenaf kan bekijken. Er zijn ook heel wat stranden waar je onder de bomen wat bescherming tegen de zon kan zoeken.

Santo Domingo de Guzmán is de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. De Ciudad Colónial, het centrum van de stad, staat sinds 1990 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Eén van de belangrijkste vervoersmiddelen in Santo Domingo is de metro. Die werd voor het eerst in gebruik genomen in 2009 en in 2012 werd het traject nog uitgebreid.

Punta Cana is een verzameling van bijna alle parelwitte stranden aan de oostkust van de Dominicaanse Republiek. Het gebied is tientallen kilometers lang en is dan ook meteen de populairste toeristenbestemming van het land. Naast de witte stranden vol palmbomen zijn er in de buurt ook heel wat activiteiten die voor wat afwisseling kunnen zorgen.

Eén van die activiteiten is een bezoekje aan het eiland Saona of het natuurpark Cotubanamá. Het Cotubanamápark is een groot natuurpark dat zo’n 800 vierkante kilometer groot is. Een groot deel van die oppervlakte ligt in ’t water. In het park kan je 3 soorten gebieden bezoeken: het subtropisch regenwoud, het subtropisch droog bos en een overgangsbos. Je kan er ook een hele hoop dieren en planten ontdekken.

Het Enriquillomeer is een zoutmeer in het zuidwesten van het land. Het is zo’n 18 vierkante kilometer groot en is prachtig om te zien. De meest toeristische plaats bij het meer is La Zufrada. Daar spenderen de bezoekers vaak een hele dag vooraleer ze weer verder reizen. Pas wel op, want er leven krokodillen in het meer!

Klaar om al deze prachtige plaatsen zelf te verkennen? Dan kan je hier snel je vakantie boeken. Veel plezier!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be