Wanneer je een sportliefhebber bent, is het natuurlijk leuk om wat informatie te hebben over lokale clubs, wedstrijden en sport statistieken van de stad die je gaat bezoeken. Rusland staat bijvoorbeeld bekend om hun liefde voor voetbal. Vooral in Moskou zijn er vele voetbalfans te vinden. Als jij ook een fan bent, geven we je hier wat informatie over clubs die je zou kunnen bezoeken. En wie weet, misschien kun je wel kaartjes krijgen voor een wedstrijd!

Ook geven we je een andere sportieve tip, voor degenen die geen fan van voetbal zijn.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

FK CSKA Moskou

FK CSKA Moskva is een bekende voetbalclub, opgericht in 1911. Het is een club van het leger, en daar staat dan ook de CSKA voor. In 2005 won deze club de UEFA Cup, als eerste Russische club. Sindsdien is deze natuurlijk nog populairder geworden.

Er is soms wat verwarring over wie de eigenaar is van de club. Ondanks dat Abramovitsj aardig wat geld heeft geïnvesteerd in de club, is hij geen eigenaar. Zoals veel fans weten is hij namelijk al in het bezit van Chelsea FC. En aangezien het volgens de FIFA regels niet is toegestaan om meerdere clubs te bezitten, mag hij FK CSKA Moskou niet kopen.

Deze club heeft tevens zijn eigen stadion: Light Athletic Football Complex CSKA. Echter zijn er maar 4.600 plaatsen, wat weinig is voor zo’n bekende club. Als je een kaartje voor een grote wedstrijd wil, zul je er dus vaak snel bij moeten zijn.

Spartak Moskou

Moskou voetbal

Spartak Moskou is iets later opgericht dan de hierboven genoemde club, namelijk in 1922. Dit is één van de meest bekende clubs in het land. In tegenstelling tot FK CSKA Moskou, is dit een echte volksclub, en dat komt omdat deze is opgericht als vakbondsvoetbalclub. Sinds het einde van de jaren ‘80 doet de club het steeds beter. Ze hebben zelfs diverse malen het landskampioenschap gewonnen!

Het Spartak Stadium is een fijn stadion voor de fans. Je hebt goed zicht op het veld, en het stadion is redelijk makkelijk te bereiken met de metro. Ook hier zijn kaartjes vaak uitverkocht op de dag van de wedstrijd zelf. Check dus voor je citytrip of er wedstrijden zijn die je wil bekijken, en koop dan alvast online je kaartjes.

Moscow City Shooting Sport Club

Oké, dit is geen bekend sport team, en het heeft niets met het bovengenoemde voetbal te maken. Toch is deze sport club erg populair onder zowel russen als toeristen. Je kunt hier namelijk leren schieten met verschillende soorten wapens. Het is wat aan de prijzige kant, maar hiervoor krijg je wel een sport ervaring die je misschien nooit meer in je leven meemaakt.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be