Zoals de meeste Italiaanse steden kent ook Firenze, of Florence, een enorme hoeveelheid bezienswaardigheden waar je eigenlijk een paar dagen voor moet uittrekken. Soms heb je die tijd echter niet maar wil je wel een mooie dag in de stad beleven. Ook dat is mogelijk in Florence, hieronder alvast een opzetje voor hoe je je dag dan zou kunnen indelen.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Ochtend

Als je vanuit een dorpje of andere stad in de buurt komt, en op het station begint, loop je vanaf daar naar de San Lorenzo markt (ook als je al in Florence was is dit een goed uitgangspunt). Op deze markt vind je twee delen; in het binnengedeelte is het een smakelijk feest. Je vindt er de meest heerlijke verse kruiden, kaasjes, stukken vlees en nog veel meer lekkers. Buiten staan de kraampjes waar je vooral kleding en souvenirs kunt halen die door de lokale bevolking zijn gemaakt.

Vanaf de markt zie je de koepel van de Basilica San Lorenzo uitsteken. Loop je langs deze kerk, dan kom je uit op de Piazza del Duomo. In de basiliek aan dit plein zijn familieleden uit de familie De Medici begraven; in invloedrijke familie uit het oude Italië. De kerk lijkt op het eerste gezicht wat grauw, maar heeft dus wel een belangrijke waarde voor Florence.  

Middag

Na iets verder te zijn gelopen vanaf het plein kom je bij het schip van Duomo, waar vaak een lange rij staat maar je eenmaal binnen kunt genieten van prachtige uitzichten. Hiervan onder de indruk is het wel tijd voor een lekkere lunch. Bij O’Vesuvio kun je de naar verluid de beste pizza’s van Florence eten. Vervolgens loop je door richting het Palazzo Vecchio, het stadhuis van de stad. In het stadhuis is het mogelijk om een rondleiding door verschillende kamers en de klokkentoren te maken, maar alleen van de buitenkant is het al een mooi gebouw om te zien.  

Vanaf het plein kun  je doorlopen naar de Ponte Vecchio en de mooie rivier waar je vanaf veel plekken een mooi uitzicht op kan hebben. Om de rivier heen is het mooi groen en vind je schattige, oude Italiaanse huisjes.  

Florence in 1 dag

Diner

Langs de Ponte Vecchio is het een toeristische trekpleister, te danken aan het mooie uitzicht. Als je echter iets verder doorloopt langs het water vind je allerlei kleine maar uitstekende restaurantjes waar je je dag met een lekker Italiaans gerecht kunt afronden, en nog eens kunt genieten van het mooie plaatje dat Florence is.  

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be