Riga is een goede plek voor een citytrip. Je hoeft je er geen moment te vervelen, want er is altijd wel iets te doen. Wie wil kennismaken met de Letse cultuur of er gewoon even lekker tussenuit wil, kan deze evenementen in de stad bezoeken.

Het Letse Paasfeest

Als je zo rond de Paastijd naar Riga gaat, is het leuk om de tradities rondom het Paasfeest mee te maken. In Letland noemen ze deze vieringen ‘Lieldienas’. In het Etnografische Museum kun je zingen en dansen en er is natuurlijk ook wat lekkers uit de lokale keuken aanwezig.

In 2019 waren de vieringen op 21 en 22 april. In 2020 zal het rond deze dagen zijn, maar check het voor de zekerheid even voor je op reis gaat. Genieten doe je bij uitstek in het museum, op Brīvības gatve 440. Je kunt de tradities vanaf 10.00 uur bekijken, tot 16.00 uur.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Latvia Beer Fest

Een lekker biertje gaat er altijd wel in. Daar denken de inwoners van Riga niet anders over. Ze hebben daarom hun eigen bierfeest georganiseerd. Jaarlijks kun je een biertje drinken in Vērmanes Park. Op het festival is uiteraard bier aanwezig, maar er zijn ook allerlei activiteiten te doen. Ook is er een podium, waarop rock, šlāgeris (Litouwse hoempapa) en pop bands te horen zijn.

Het festival wordt vaak in de tweede helft van de maand mei georganiseerd, en duurt een paar dagen. In 2019 is het festival van 22 mei tot en met 26 mei. Entrée kost 3 euro.

Midzomer (Jāņi)

Op 23 of 24 juni 2019 is het midzomer feest. In Letland noemt men dit ‘Jāņi’. In Riga is het een heel speciale avond, waarop een magische bloem tot bloei komt. Families en vrienden gaan rond het vuur zitten om samen te zijn op de kortste avond van het jaar. Op deze avond komen veel tradities voorbij, zoals het vuurspringen. Dat moet ongeluk verdrijven.

In de voorbereidingen naar midzomer maken veel families kaas met karwijzaad. Dat smaakt heerlijk met een biertje!

Riga City Festival

Echt kennismaken met de Letse cultuur? Als je een citytrip boekt voor rond de zomervakantie, dan val je met je neus in de boter. Ieder jaar wordt namelijk het Riga City Festival gehouden. Daarmee wordt gevierd dat de stad weer een jaartje ouder is.

Tijdens het festival zijn er verschillende optredens te zien en staat er een pop-up restaurant op Spīķeri. Hier maak je kennis met de lokale keuken, de lokale kunst en de ambachten van Riga. Aan het eind van het festival is er een adembenemend vuurwerk te zien. Ook fijn: in het weekend van het festival (in 2019 tussen 16 augustus en 18 augustus) is het openbaar vervoer gratis.

Staro Rīga Light Festival

Riga light

In november wordt het Staro Riga Light Festival georganiseerd. De bijzondere gebouwen, bruggen en monumenten worden dan tot leven gewekt door visual artists, door middel van lichtshows. Er wordt een heel spektakel van gemaakt met geluid en theater. Vaak valt het festival samen met Onafhankelijkheidsdag in Letland (18 november).

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be