In Luik zijn er het hele jaar door tal van evenementen die je kunt bezoeken en eigenlijk niet zou mogen missen als je in de buurt woont. Je hebt zo je bierfestivals, Festival de Liège of de Nocturne van de Coteaux van de citadelle om maar wat voorbeelden te noemen. Hieronder lees je in ieder geval meer over de net genoemde evenementen en waarom je ze absoluut niet zou mogen missen.

Les Ardentes

Een jaarlijks festival in Luik is Les Ardentes met een breed assortiment aan muziek. Grote namen die op dit festival hebben gestaan zijn o.a Whiz Khalifa, 50 cent, Limp Bizkit en Marilyn Manson. Het festival duurt vier dagen, dus je kan een lang weekend biertjes drinken, nieuwe mensen ontmoeten en de vetste artiesten aanschouwen. Tickets zijn op de website aan te schaffen en zijn vrij voordelig voor een vierdaags festival in een grote stad. Mocht je tussendoor even tot rust willen komen, dan kun je er altijd voor kiezen om de stad zelf in te gaan en een terrasje pakken. Het weer zal er waarschijnlijk gunstig genoeg voor zijn, want het festival vindt plaats van 4 tot en met 7 juli .

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Voor meer informatie over het festival en voor kaartjes voor Les Ardentes kun je terecht op de website (http://www.lesardentes.be/festival/).

La Nocturne des Coteaux de la Citadelle

Een lange en indrukwekkende naam voor iets dat een enkele avond per jaar plaatsvindt: ook al is het kort, het is wel indrukwekkend om dit een keer gezien te hebben. Veel steegjes, monumenten, straten en gebouwen worden namelijk sierlijk verlicht. De hele stad is ‘s avonds dus erg mooi aangekleed en het is een unieke ervaring die je waarschijnlijk niet snel ergens anders zal treffen. Er is verder een feestelijke en gemoedelijke stemming in de stad. Overal is er muziek en theater te aanschouwen, maar een avondje door de stad wandelen kan al meer dan genoeg zijn om je dag in Luik goed af te sluiten.

Luik bij nacht

Festival de Liège

Hoewel het Festival de Liège niet jaarlijks plaatsvindt, is het wel een unieke gebeurtenis wanneer deze dan wel plaatsvindt. Het is een uniek festival, waarbij veel theater, muziek en kunst komt kijken. Dat klinkt misschien als niets nieuws of unieks, maar dat is het wel. Alle voorstellingen, optredens en kunstwerken zijn gemaakt door Belgen. Veel toneelstukken en films worden ook door Belgen gemaakt en gespeeld en zijn specifiek bedacht voor dit festival. Het is daarom vrij logisch dat het festival niet elk jaar plaatsvindt, want dat zou wel een beetje afbreuk doen aan de kwaliteit.

Houd de website van Festival de Liège (https://www.festivaldeliege.be/) in de gaten om in ieder geval op de hoogte te blijven.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be