Ben jij een fervent festivalbezoeker en heb je het in Nederland en België wel een beetje gezien? Goed nieuws! In de rest van Europa is er ontzettend veel moois te zien en te beluisteren. Naast Lowlands, Pinkpop en Pukkelpop kunnen echte muziekliefhebbers hun hart ook ophalen bij tal van Europese muziekfestivals over de grens. Wij hebben de vijf allerbeste voor jou op een rijtje gezet.

Hongarije

Een week lang feestvieren op een eiland in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Als dat niet een perfecte locatie is. Hier vindt jaarlijks in de eerste week van augustus het Sziget Festival plaats. Dit festival is in de loop der jaren ontzettend populair geworden. Voor wie tussendoor even iets anders wil; Boedapest is een prachtige stad om te ontdekken.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Denemarken

Ten zuidwesten van de Deense hoofdstad Kopenhagen kunnen echte rockliefhebbers helemaal uit hun dak gaan. Vier dagen lang vindt in de eerste week van juli, in de plaats Roskilde, het grootste rockfestival van Europa plaats. Je kunt hier genieten van de meest bekende artiesten ter wereld. Extra mooi is dat de opbrengst van het Roskilde Festival geheel naar een goed doel gaat.

Glastonbury

Deze wil je echt niet missen. Het grootste openluchtfestvial ter wereld. Op het Glastonbury Festival in Pilton vinden jaarlijks bijna 400 optredens plaats. Je kunt genieten van rock- en popconcerten, maar ook zijn er diverse cabaret-, circus-, dans- en andere voorstellingen. Het festival is in de maand juni, en altijd razendsnel uitverkocht. Dus wees snel met het bestellen van een ticket.

Isle of Wight

En nog zo’n topper in Engeland: Isle of Wight Festival. Op het gelijknamige eiland, ten zuiden van Engeland, is het ieder jaar in juni groot feest. Men spreekt ook wel over het ‘Engelse Woodstock’. In 2002 werd er nieuw leven in dit festival geblazen, nadat de oorspronkelijke versie drie keer plaatsvond in 1968, 1969 en 1970. Het bleek succesvol, want wat begon als een dag is nu een drie dagen durend evenement geworden. Het is een fantastische ervaring om wereldberoemde bands en artiesten op dit festival in actie te zien.

Spanje

In de tweede week van juli is afreizen richting het zuiden een echte aanrader. In de plaats Benicàssim, een gemeente in de Spaanse provincie Valencia, vindt ieder jaar het veelzijdige Festival Internacional de Benicàssim (FIB) plaats. Echte muziekliefhebbers komen ogen en oren tekort. Je kunt hier namelijk naast het luisteren naar pop-, rock- en elektronica-artiesten ook kijken naar kunstwerken, modeshows en films. Door de perfecte ligging nabij het strand kun je als festivalganger ook nog lekker wat uurtjes zon meepikken.


TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be