Granada is een mooie stad, maar je kunt niet alles zien als je alleen maar door de stad loopt. Daarom is het verstandig gebruik te maken van het openbaar vervoer. Zo kom je snel bij de leukste plekken. Dit zijn de opties in Granada.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Een taxi nemen in Granada

In Granada kan het interessant zijn om een taxi te nemen. Hier kost een taxi veel minder dan in België. In de stad is het goed gebruik dat er volgens een meter wordt gereden, waarbij de prijzen per kilometer altijd duidelijk in de taxi hangen. Zo betaal je dus niet te veel.

Je kunt op straat een taxi aanhouden als het groene lampje naast het taxibord op de auto brandt. Het is goed om er rekening mee te houden dat er een dag- en een nachttarief geldt. De taxi’s zijn echt spotgoedkoop want een ritje van het centrum naar Alhambra kost maar 8 euro. De beste taxi’s in de stad zijn van Tele Radio Taxi en van Radiotaxi Genil

Met de bus

In de regio Granada is de busdienst in handen van ALSA. Deze maatschappij kom je al tegen als je aankomt op het vliegveld van Malaga. We horen je denken: “Hoezo, Malaga?” Dat zit zo: Granada heeft wel een vliegveld, maar je kunt hier niet rechtstreeks naartoe vliegen. Daarom is de beste optie om het vliegtuig naar Malaga te nemen en vanaf hier de bus te pakken naar Granada. Het duurt ongeveer 2 uur voordat je in Granada bent, maar voor de prijs hoef je het niet te laten. Een ritje kost namelijk 13 euro.

Je kunt de bus ook gebruiken om langs de stad te reizen. Rondom Granada liggen namelijk nog veel plekken die de moeite van het bekijken waard zijn. De verbindingen van ALSA lenen zich goed voor een rondrit.

Met de trein

Granada openbaar vervoer

Tussen Malaga en Granada rijden helaas geen hogesnelheidstreinen, dus dit is niet de beste optie. Wel is het een optie als je de bus niet zo comfortabel vindt. Als je de trein neemt, moet je rekening houden met een reistijd van ongeveer 2,5 uur. Je zult ook enkele keren moeten overstappen. Ook is de prijs van de trein hoger dan van de bus: je bent ongeveer 20 euro kwijt voor een enkele reis.

Een Alhambra Card scoren

Als je veel bezienswaardigheden in de stad wilt bekijken, kun je het best een Alhambra Card kopen. Hiermee kun je gebruik maken van het openbaar vervoer en het dient tevens als toegangsbewijs voor het Alhambra, de Kathedraal van Granada, het Klooster van la Cartuja, het Klooster van San Jeronimo, het Science Park Museum en het Museo Caja. Een kaart kost 49 euro voor volwassenen. Kinderen betalen 15,50 euro.

Een kaart is drie dagen geldig, dus het is perfect voor een citytrip. Met de kaart voorkom je ook dat je lang moet wachten bij het Alhambra, want je mag de wachtrij skippen. Je kunt de kaart het best online bestellen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be