Bij het horen van Oostenrijk is het weinig waarschijnlijk dat wordt gedacht aan een stedentrip. Het bergland wordt in verband gebracht met bergen, sneeuw, een zomerse wandelvakantie en een winterse skivakantie. Volledig onterecht natuurlijk. De hoofdstad Wenen is aan een heuse opmars bezig en dan hebben we het nog niet over het charmante Salzburg. Enerzijds is er de stad zelf en anderzijds is er ook nog eens een uitdagende omgeving vol natuurpracht. De reden om met de wagen af te zakken richting Oostenrijk. Op die manier kun je op eigen tempo alles verkennen. In dit artikel alvast een algemene impressie van één van de Oostenrijkse grootsteden.

Citytrip naar Salzburg

De stad op zich is een streling voor het oog. Echt groot is de stad allerminst. Men kan het bijvoorbeeld geenszins vergelijken met Europese wereldsteden zoals Lissabon en Florence. Denk aan Brugge, Gent en Verona bij het kaderen van de stad. In 1 à 2 dagen heeft men het dan ook wel allemaal gezien. Daarna ken men volledig uitgerust de bergen van Tirol en Salzburgerland gaan verkennen. Op die manier kan men wat cultuur en natuur toevoegen aan de rondreis.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De Festung Hohensalzburg op de Festungberg springt meteen in het oog. Dit middeleeuwse kasteel is één van de grootste binnen Europa en ligt op een hoogte van zo’n 80 meter. Een trein brengt je naar de ingang. Leuk voor kinderen, maar de hoogtemeters overwinnen kan natuurlijk ook te voet. Tegen een kleine prijs kan men de binnenplaats bewonderen en wat kamers. Op het hoogste punt kan men genieten van een mooi uitzicht op de stad en de omgeving.

Andere leuke bezienswaardigheden in Salzburg zijn de volgende: het geboortehuis van Mozart, de indrukwekkende Dom van Salzburg, abdij St. Peter, woonhuis van de familie Von Trapp en de Judengasse. Het kasteel Hellbrunn ligt ietwat verder, maar dit mag zeker niet vergeten worden tijdens een tripje.

Mirabell – een mooie groenzone vlakbij het centrum

In het kasteel Mirabell kan men genieten van een heerlijke groenzone. Op een mooie dag kan men een hoop mensen opmerken die gewoon zitten en de dynamiek van de stad ervaren. Het Kasteel is ook een streling voor het oog, maar het meeste volk geniet er vaak in de vorm van een picknick. In de gigantische tuin kan men een hoop beelden van mythische personen opmerken. Tevens kan men genieten van een mooi zicht op de stad en het middeleeuwse kasteel.

Salzburg en omgeving

Natuurliefhebbers komen zeker aan hun trekken in Salzburgerland. Men kan perfect vertoeven in de stad en wat daguitstappen organiseren richting natuurlijke wonderen. Aan de andere kant kan men ook een weekje vertoeven in Oostenrijk (of Duitsland) en de vakantie voornamelijk richten op wandelen en dan een culturele uitstap richting Salzburg plannen. De afstand tussen Brussel en Salzburg bedraagt slechts 930 kilometer en loopt grotendeels via tolvrije, Duitse wegen. De afstand is zeker in een dag overbrugbaar. De route loopt trouwens via München. Een ietwat ondergewaardeerde Duitse grootstad. Hier even halt houden en nadien doorrijden naar Salzburg is ook een mogelijkheid. Met andere woorden: mogelijkheden genoeg om er een culture en avontuurlijke natuurvakantie aan te koppelen.

Goedkoop op citytrip naar Salzburg?

Zin in een citytrip Salzburg? Bekijk de aanbiedingen van Bebsy.be

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be