Wil je binnenkort Berlijn bezoeken, neem dan dit artikel even door. We geven enkele tips met plaatsen die je zeker moet bezoeken, hoe je er het makkelijkst kan geraken en waar je op moet letten. Berlijn is een stad met zo een 3 miljoen inwoners in het Noord Oosten van Duitsland. Als hoofdstad heeft het natuurlijk heel wat aanzien. Er is een mix te vinden van oude architectuur gecombineerd met moderne gebouwen. Vooral de sporen van de Tweede Oorlog en Berlijnse muur zijn er nog licht te zien. De stad draagt het verleden mee, het is namelijk een deel van de Berlijnse geschiedenis, maar tegenwoordig is de knop helemaal omgedraaid. Er is ook al plaats gemaakt voor wolkenkrabbers.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Vervoer naar Berlijn kiezen

In de eerste plaats moet je het vervoer kiezen. Zie je een reisje met de auto wel zitten, dan heb je daar zo een 8 uren voor nodig. Je moet dan bijna 800 kilometer reizen, vergeet ook de terugreis niet. Zo lang in de auto dat voel je snel aan je lichaam, dus voor wie meer comfort wenst kan beter een andere manier kiezen. Zoals de trein naar Berlijn. Makkelijk, snel en je raakt ook op je bestemming. Dit duurt zo een 7 uren. Je moet niet zelf aan het stuur zitten en volledig relax je aankomst afwachten. Het vliegtuig naar Berlijn is zoals altijd de snelste oplossing. Ongeveer anderhalf uur hang je in de lucht. De wachttijden in de luchthavens moet je er ook bij rekenen natuurlijk.

Hotel boeken in Berlijn

Hotel boeken in Berlijn, dat kan ook handig via het internet tegenwoordig. Reis je zonder organisatie dan boek je vervoer en hotel apart. Er zijn voldoende reis websites die je begeleiden om een hotelkamer te kiezen. Er is een keuzehulp voorzien op die websites zodat je de meeste zaken kan selecteren. Belangrijk zijn vaak de grootte van de kamer, ontbijt, ligging in de stad en uiteraard de prijs. Er zijn voldoende hotels in Berlijn, dus je zal zeker een keuze kunnen maken.

Wat te zien in Berlijn?

De voornaamste bezienswaardigheden hebben te maken met de Tweede Wereldoorlog en de Berlijnse muur. Daar zijn nog enkele overblijfselen van en die zijn best wel de moeite om ze te bezoeken. Kijk naar Check Point Charlie, een doorgang in de Berlijnse muur waarvan je nu nog een replica ziet. Er staat nog een stuk muur recht van zo een 1300 meter.

De Brandenburger Tor is een statige poort, afkomstig uit het bouwjaar 1788. Ze gaat al even mee, maar intussen is het wel de tweede versie van de poort. De locatie is echt prachtig, een mooi aangelegde laan met gebouwen en hotels in de buurt.

Nog een optie om te gaan bekijken is de Fernsehtrum toren. Deze zie je overal in de stad staan door zijn hoogte van 368 meter. Kenmerkend is de grote zilveren bol, waar je een mooi zicht over Berlijn hebt. Je kan een bezoekje brengen, de lift kost je 13 euro om helemaal naar boven te geraken.

 

Citytrip Berlijn – uw bezoek begint hier

Citytrip Berlijn gekozen? Goede keuze, een wereldstad met heel wat geschiedenis en intussen ook heel wat nieuwe technologie aanwezig. Met bijna 3,5 miljoen inwoners, gelegen in het Noord Oosten van Duitsland is het de grootste stad van het land.

Plan een bezoek zo goed mogelijk op voorhand, want er is heel wat te zien. We geven je enkele tips mee van bezienswaardigheden die je zeker moet gezien hebben. Een weekend Berlijn is zo voorbij.

Citytrip Berlijn op de kaart

De Berlijnse muur

Het is automatisch als je Berlijn zegt dat je aan deze muur denkt. Deze stond er als scheiding tussen West en Oost-Berlijn, maar werd afgebroken in 1989. Nu zijn er alleen nog maar enkele overblijfselen te zien, maar weet wel dat deze ooit 45 kilometer lang was en 3,6 meter hoog. Niemand kon er nog door of over. Het belangrijkste overgebleven stuk staat bij de East Side Gallery, nog zo een 1316 meter. In 1990 werd deze beschilderd door 118 kunstenaars.

Rijksdag

Het parlementsgebouw van Duitsland heet het Rijksdaggebouw. Een statig bouwwerk dat gebouwd werd in de negentiende eeuw. Een uniek stuk is de glazen koepel, waar je doorheen kan lopen. Je kan de geschiedenis van Berlijn zien door een foto expositie onderaan de koepel. Het dak van het gebouw heeft dan weer een mooi zicht over de stad Berlijn. Je kan gratis in het gebouw, maar je moet je wel laten registreren.

Brandenburger

De toegangspoort van Berlijn heet de Brandenburger Tor. Een zeer statige poort gebouwd in 1788. Deze is nu wel de tweede versie. De poort bevindt zich aan een prachtige laan met mooie gebouwen, Adlon hotel en de Berliner Staatsopera.

Winkelen in Berlijn

Er zijn gelukkig ook heel wat winkelgelegenheden in Berlijn. De bekendste is de Kurfurstendamm. Maar je hebt ook nog de Kaufhaus des Westens, de Quartier 206 en de Galeries Lafayette.

Uitgaan in Berlijn

Tijdens een weekend Berlijn mag je ook weleens een avondje uitgaan natuurlijk. Begeef je naar de uitgaansgebeiden zoals Oranienburger Straße, Hackescher Markt, Kurfürstendamm, Friedrichshain, Nollendorfplatz en omgevingen daarvan.

Nog een bezienswaardigheid voor een citytrip Berlijn is Checkpoint Charlie

Er waren enkele doorgangen in de tweede wereldoorlog om van oost naar west Berlijn te reizen. Je moest door de Berlijnse muur en een van de doorgangen was Checkpoint Charlie. Nu staat er alleen nog maar een replica van hoe het oorspronkelijk was. Je ziet een wachtershuisje in het midden van een Amerikaanse en Russische zone.

Potsdamer Platz

Als laatste interessante plek in dit artikel komen we op Potsdamer Platz. Dit plein is een druk en belangrijk verkeersknooppunt in Berlijn geweest. Het werd volledig verwoest tijdens Wereldoorlog twee, en daarna werd de Berlijnse muur er dwars doorheen gebouwd. Nadat de muur viel werd het volledig vernieuwd tot een modern plein dat je nu nog steeds kan zien. Er zijn nog overblijfselen van de muur, een wachttoren en hoge gebouwen. Handig is dat de Mall of Berlin in de buurt ligt, dit is een overdekt winkelcentrum.

Bekijk de top 10 bezienswaardigheden hier. Geniet van je citytrip Berlijn!

Ook interessant om te lezen:

Citytrip Berlijn
Bezienswaardigheden Berlijn
Hotels in Berlijn

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be