Toscane wordt door veel mensen aanzien als één van de mooiste regio’s die Europa en misschien zelfs de wereld te bieden heeft. In het hart van Toscane vinden we dé renaissancestad bij uitstek terug genaamd ‘Firenze’. Deze grootstad heeft in het verleden heel wat belangrijke kunstenaars weten te inspireren. Het ging hierbij niet alleen om Michelangelo, maar bijvoorbeeld ook om Dante, Da Vinci evenals Boticelli. Niet alleen de rustgevende omgeving, maar ook het heerlijke mediterrane klimaat waren twee belangrijke factoren die hebben bijgedragen aan hun kunstwerken. Zou jij ook graag kennis willen maken met de vele troeven die het prachtige Firenze voor jou in petto heeft? Dat kan op deze pagina!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Een belangrijke, cultuurrijke stad

Tijdens een citytrip Firenze zal je ongetwijfeld kennis wil maken met de culturele hoogtepunten van deze bijzondere stad. Dat is zeer eenvoudig mogelijk, niet in het minst omdat de meeste bezienswaardigheden eigenlijk allemaal op zeer korte afstand ten opzichte van elkaar zijn gelegen. Dit zorgt er voor dat je eigenlijk nooit veel tijd hoeft te verliezen in het (openbaar) vervoer, in tegendeel. Het valt bij het bekijken van de bezienswaardigheden in Firenze meteen op dat er vooral heel wat interessante musea zijn terug te vinden. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de ‘Galleria Degli Uffizi’. In eerste instantie betrof het hier het kantoorgebouw van de groothertog Francisco de Medici, maar op vandaag mag het zich met terechte trots één van de oudste evenals één van de rijkste musea ter wereld noemen. Deze mag dan ook zeker en vast niet over het hoofd worden gezien!

Het spreekt voor zich dat dit museum niet de enige reden is om een bezoek aan Firenze te overwegen. Wat bijvoorbeeld ook te denken van de ‘Santa Maria Novella-Apotheek’? Het betreft hier Europa’s oudste apotheek van Europa. Ze werd dan ook reeds in de 16de eeuw gesticht door de Dominicanermonniken. Ook de ‘Loggia Dei Lanzi’ evenals de ‘Orsanmichele’ zijn een aanrader om even halt bij te houden tijdens een citytrip Firenze net zoals het nationaal museum ‘Bargello’. Wil je graag een blik kunnen werpen op het leven van één van ’s werelds meest gerenommeerde dichters? Dat kan in het ‘Via Dante Alighieri’. In één van deze woningen zou Dante Alighieri immers zijn geboren. In ieder geval, ben jij een echte cultuurliefhebber? Dan is een citytrip Firenze voor jou ongetwijfeld meer dan de moeite waard!

Lokale gerechten proeven in Firenze

Tijdens een citytrip Firenze kan je haast niet anders dan kennismaken met de plaatselijke keuken. In nagenoeg alle restaurants die verspreid over de stad zijn terug te vinden worden dan ook wel producten van eigen bodem verkocht. Het gaat hierbij niet alleen om olijfolie, maar ook om vlees evenals seizoensgebonden groenten. Elk restaurant welke in deze prachtige stad in Toscane is terug te vinden heeft diens eigen specialiteit. Dit zorgt er voor dat het aanbod bijzonder divers is en bijgevolg is afgestemd op ieders noden. Verspreid over de stad zal je zowel de duurdere restaurants als de voordeligere ‘familiale trattoria’ terug kunnen vinden. In ieder geval, ben jij een culinaire genieter en is het voor jou belangrijk om altijd en overal de meest pure en lekkere gerechten voorgeschoteld te krijgen? Dan is het absoluut de moeite waard om de culinaire scene van Firenze te ontdekken!

Hoe Firenze het best ontdekken?

Misschien wel één van de belangrijkste redenen waarom Firenze zo’n enorme populariteit geniet tegenwoordig is terug te vinden in het feit dat een groot deel van de stad autovrij is. Dit betekent helaas wel dat sightseeing met de wagen in principe zo goed als uitgesloten is. Dat hoeft echter geen probleem te vormen, in tegendeel. Eigenlijk is Firenze namelijk gewoon een stad die je te voet moet ontdekken. Op deze manier val je van de ene verbazing in de andere en zal je op elke hoek wel weer een nieuwe, interessante bezienswaardigheid aantreffen. Het mag dan ook duidelijk zijn, wanneer je echt geen enkel hoogtepunt van deze prachtige stad wil missen is het steeds de moeite waard om ze gewoon te voet te ontdekken!

Het zalige mediterrane klimaat van Firenze

Tijdens een citytrip Firenze zal je uiteraard graag willen kunnen rekenen op aangename temperaturen. Dat is perfect mogelijk in het hartje van Toscane. Firenze staat er dan ook om bekend over een mediterraan zeeklimaat te beschikken. Dit betekent in eerste instantie dat regendagen in Firenze meer uitzondering dan regel zijn. Dat is interessant om te weten, want op deze manier hoef je eigenlijk slechts zelden rekening te houden met veel regen tijdens jouw bezoek aan deze prachtige stad! Wil je graag tijdens de meest comfortabele maanden afreizen naar deze stad in het hart van Toscane? In dat geval is het aan te raden om jouw citytrip te plannen in de maanden april, mei, september en oktober. Niet alleen geniet je in deze periode van lekker aangename temperaturen, daarnaast zijn ze op toeristisch vlak ook net wat minder rustiger dan de topmaanden in de zomer. Hierdoor hoef je geen of in ieder geval veel minder rekening te houden met lange wachtrijen aan de verschillende bezienswaardigheden.

Citytrip Firenze

Een bezoekje brengen aan deze Italiaanse grootstad is een goed idee. Tijdens het hoogseizoen is het er aardig druk en de kans bestaat er dan in dat alle tickets van bepaalde bezienswaardigheden op voorhand reeds zijn uitverkocht. Denken we bijvoorbeeld maar aan het beklimmen van de prachtige koepel. Op voorhand tickets regelen is de boodschap, of het wordt een citytrip zonder prachtige panoramazicht vanaf de koepel.

In de buurt kan men ook de steden Verona en Bologna opmerken. In het beste geval is er tijd genoeg om een kleine roadtrip te maken doorheen Noord-Italië. Met één enkele vlucht kan men dan meerdere prachtige steden ontdekken.

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be