Internationale verplaatsingen winnen anno 2019 nog steeds aan populariteit. Steden zoals Dubrovnik, BarcelonaRome en Venetië kreunen bijna het jaar door onder het toerisme. De overbelasting van de infrastructuur is voor niemand leuk en al zeker niet voor de lokale bewoners. De massale toeloop van toeristen zorgt onherroepelijk voor een hoop overlast. Niet elke toerist neemt het nauw met de plaatselijke regels. De overlast uit zich bijvoorbeeld in drukte. Overvolle bussen op populaire lijnen tijdens het hoogseizoen en massale drukte op centrumpleinen en aan bezienswaardigheden worden vaak als vervelend ervaren.

Tegenwoordig hoort het online aankopen van tickets bij een goede voorbereiding. Online tickets aankopen is omwille van enkele redenen interessant. Enerzijds is men vaak goedkoper af en anderzijds is men zeker van een ticket. Men is zeker dat men tijdens de citytrip de bezienswaardigheid kan bezoeken. In vele gevallen mag men ook de rij wachtenden voorsteken. Die toeristen wachten namelijk op de aankoop van het ticket, maar daar waar jij reeds een ticket in handen hebt, is wachten niet meer nodig.

Het grootste nadeel is vaak dat men op voorhand een dag (en vaak ook een uur van bezoek) moet aanvinken. Onderstaande koepel bezoek je namelijk het liefst onder een stralende zon en blauwe hemel. Minder goed weer kan een bezoek aan een stad aardig verpesten. Dergelijk punt kan men aanpakken door wat af te wachten en pas een week op voorhand alle nodige tickets aan te kopen. Het plaatselijk weerbericht is dan reeds wat nauwkeuriger

Ter illustratie: de gigantische koepel in Florence is één van de belangrijkste bezienswaardigheden. Tijdens ons bezoek – nota bene buiten het hoogseizoen – waren we helaas niet meer in staat om de trappen te bestijgen. De dag zelf waren alle tickets online de deur uit, maar ook de dag erna was alles uitverkocht. Twee dagen later waren er nog een beperkt aantal tickets beschikbaar. Tijdens onze citytrip naar Florence hebben we het moeten stellen zonder bezoek aan het symbool van de stad. Geen drama uiteraard, want de stad heeft nog veel meer te bieden en bovendien zijn er mooiere uitzichtpunten, maar toch was het een enigszins teleurstellend moment. Het drukte me met de neus op de feiten: de voorbereiding was niet top.

Reizen mag weer, maar waar naartoe?
Ontvang inspiratie en tips eenvoudig via e-mail. Mis dit niet.
Ja, verstuur mij inspirerende reistips via email!

Het online aankopen van entreetickets hoort tegenwoordig vast en zeker bij een goede voorbereiding. We raden je dan ook aan om eerst even online te kijken naar de mogelijkheden betreffende de attracties in de stad die interesse opwekken bij je en het reisgezelschap. Na het kopen van de tickets kan het aftellen beginnen.

TIP: Zin in een citytrip of weekendje weg? Bekijk de aanbiedingen en vind een goedkope hotel (en vlucht of treinreis)

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

Vond je dit interessant? Abonneer je nu op de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang meer inspiratie en tips eenvoudig via e-mail. Mis dit niet → Ontdek het hier!