Het vergt veel moed om een zaak op te starten waarbij je je toespitst op een specifiek concept. Maar toch lijkt het een trend, want steden vullen zich aan een recordtempo met nieuwe, originele conceptrestaurants. De tien meest originele adresjes in Gent vind je hier, maar in dit artikel duiken we in het culinaire Antwerpen en gaan we op zoek naar de vijf meest creatieve adresjes.

Cereal Heaven

De enige cornflakesbar in België vind je in Antwerpen. Er is keuze uit meer dan honderd soorten ontbijtgranen, die allemaal mooi naast en boven elkaar gepresenteerd staan. De cornflakes worden geïmporteerd uit onder andere Amerika, Australië en China. Je kiest drie soorten die door elkaar gemengd worden. Vervolgens kan je een topping kiezen, zoals marshmellows of nootjes. Er zijn bovendien verschillende veganistische opties beschikbaar! Cereal Heaven heeft ook een heel kleurrijk, vrolijk interieur. Op de ene wand staan de bekendste ontbijtgraanhelden afgebeeld, terwijl aan de andere kant van de zaak een gezellig stapelbed staat. Zo kunnen de jongsten letterlijk ontbijt op bed verkrijgen! Verder is er voor de kinderen ook een tekenmuur voorzien waar ze na een portie cornflakes hun creatieve sugarrush op kunnen loslaten. Meer info via cerealheaven.com

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Cereal Heaven Antwerpen

Hoeked

Gewone donutbars zijn er genoeg in België. Maar eentje waar de donuts zowel artisanaal als vierkant zijn, dat is iets nieuws! Hoeked bevindt zich op wandelafstand van Groenplaats, aan de Oudaan. Je kan er terecht voor de traditionele donuts met bijvoorbeeld chocolade, maar ook voor enkele specialiteiten. Zo heb je een speltdonut met matchapoeder en pijnboompitten. De eigenaars, die ervoor al een bakkerij uitbaatten, mikken zowel op jonge als oude donutliefhebbers. Studenten krijgen er bijvoorbeeld op vertoon van hun studentenkaart korting op hun bestelling. Meer info via hoekeddoughnuts.be

Hoeked Antwerpen

Chick Pea

Om de hoek van Groenplaats ligt het gezellige Chick Pea. De gevel valt onmiddellijk op door de vele groene hangplanten en het opvallend lettertype. In Chick Pea staat hummus centraal. “Israël zonder hummus gelijk is aan België zonder frietjes”, zegt uitbater Yossi Israël, die het typische gerecht met veel liefde klaar maakt. Op de kaart staan verschillende varianten op de traditionele hummus, die telkens geserveerd worden met pitabrood.

Chickpea Antwerpen

O-cortado

Een koffiebar zoals een andere, zou je op het eerste gezicht kunnen zeggen. Maar niets is minder waar! In deze gezellige koffiebar kan je een selfiecino bestellen, een koffie met een foto op geprint in melkschuim. Zo kan je een foto van jezelf kiezen, of een vriend of vriendin verrassen. Verder beschikt het personeel over een uitgebreide koffiekennis en is de barista zeker bereid je het proces van de selfiecino of het verschil tussen de soorten koffie uit te leggen. Alles wordt er met veel kennis en passie bereid, wat hen onderscheidt van andere koffiezaken. Meer info via ocortado.com

The Dough Bar

Ook schuldig aan de halve kom koekjesdeeg al te hebben uitgelepeld voor ze de oven in gaan? Dan ben je in deze cookiedoughbar aan het juiste adres! Op enkele meters van Cereal Heaven vind je The Dough Bar, een concept van Jade Theunis die haar inspiratie haalde uit Amerika. Daar zijn rauwe koekjesdeegbars vanzelfsprekend en heel populair bij de jeugd. The Dough Bar is de eerste van haar soort in ons land. Je kan er kiezen tussen negen verschillende smaken en nog eens vijftien toppings. Aan de rechterwand hangt in neonletters de slogan “Let’s eat cookie dough like it’s ice cream”. Waar wacht je nog op?

The Doughbar Antwerpen

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be