De stad Antwerpen bezoek je niet alleen om te shoppen of om mooie diamanten te kopen, maar ook om eens lekker los te gaan in de avonduren. Het nachtleven in Antwerpen is zeker niet saai te noemen. Er zijn namelijk genoeg uitgaansgelegenheden, of je nu van jazz of electro houdt, je zult hier heus wat leuks vinden. Om je alvast op weg te helpen met een keuze voor je volgende avond uit in Antwerpen, geven we je hierbij wat tips.

Jazz café de Muze

Brugge jazz

Dit jazz café is al sinds 1964 een echte hit in Antwerpen. Je komt er vaak artistiekelingen tegen, en mensen die helemaal wegdromen bij de mooie jazz. Uiteraard kun je hier een heerlijke biertje drinken, en tot rust komen van je zware werk week. Er hangt altijd een vriendelijke en gezellige sfeer.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wat erg leuk is, is om tijdens een live optreden naar het jazz café te gaan. Zo leer je nieuwe talenten kennen, of al bekende artiesten. Er hangt of deze avonden een extra gezellige sfeer. Kom wel op tijd, want het is nogal druk wanneer er optredens zijn.

Op dagen dat er geen optredens plaatsvinden is het wat rustiger, en kun je er makkelijk nieuwe mensen leren kennen en gezellig samen een drankje nuttigen.

Café d´Anvers

Een echte klassieker in het nachtleven van Antwerpen, is Café d’Anvers. Anvers is de Franse benaming van Antwerpen, dus de naam van het café heeft verder niets origineels. Wat wel origineel en apart is, is dat de club in een kerk uit de 16e eeuw is gebouwd! Het pand ligt ook nog eens in het red light district. Zo’n combinatie kom je niet in elke stad tegen.

Iedereen die eens flink wil genieten van een avond uit in de stad, zal deze club kennen, of er zelfs regelmatig komen. Er komen regelmatig bekende dj’s uit verschillende landen. Op het balkon wordt er altijd andere muziek gedraaid. Hier leer je dus de nieuwste hits kennen, en zing je mee met de echte klassiekers. In de grootste ruimte van Café d’Anvers draait altijd elektronische muziek.

Ben je student en op citytrip in Antwerpen? Dan is donderdag een leuke avond om de club te bezoeken. Dit is dé avond waarop de meeste studenten naar Café d’Anvers gaan.

Jones & co

Bij Antwerpen (en sowieso België), denk je waarschijnlijk meteen aan bier. Toch kun je er ook heerlijke cocktails drinken! Jones & Co is een goed voorbeeld van een leuke uitgaansgelegenheid waar je kunt genieten van een cocktail. Zak weg in één van de banken of luie stoelen, en kom helemaal tot rust. Ook voor een date is dit een leuke plek.

Weet je niet wat je moet bestellen? Bij de bar kunnen ze je zonder problemen de lekkerste drankjes aanraden. Ze weten echt wat ze doen, en kennen hun producten.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be