Carcassonne is een gezellige Franse stad met leuke pleinen en goede restaurants. Maar er is een tweede Carcassonne; de oude stad, la Cité genaamd in het Frans. Dit oude stadsgedeelte ligt hoger dan de rest, en valt dan ook meteen op wanneer je de stad nadert.

Een bezoek brengen aan de Cité van Carcassonne

Eenmaal binnen de dubbele vestingwal, met maar liefst 52 torens, ga je terug in de tijd. Deze Cité behoort dan ook niet voor niets tot de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Je loopt er langs winkeltjes en huizen zoals deze vroeger waren.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Een beetje getraind oog ziet al snel dat deze Cité meerdere tijdperken heeft gekend. Zo is er bijvoorbeeld een toren die in maar liefst 4 verschillende lagen is gebouwd. Je ziet dus 4 verschillende stijlen qua stenen en bouwen. Ook zijn sommige torens minder oud dan anderen.

Ook met kinderen is het erg leuk om deze bijzondere plek te bezoeken. Je kunt namelijk zelfs een kijkje nemen in een oude school! En het is veel leuker om deze vestingmuren, torens en andere bouwwerken in het echt te zien, dan in een museum.

In Augustus vinden ‘Les Médiévales’ plaats, een middeleeuws spektakel waarbij van alles wordt georganiseerd in de straten van Carcassonne. Kijk dus voor je bezoek op de website van de stad, om te kijken of je deze activiteiten bij kunt wonen.

Tips voor het bezoeken van Carcassonne

Tijdens de (Franse) schoolvakanties is het erg druk in de Cité, vooral op warme dagen. Omdat iedereen redelijk doorloopt, is een bezoek tijdens een drukke dag wel te doen. Toch is het, indien mogelijk, beter om tijdens de ochtend of buiten de schoolvakanties de plaats te bezoeken. Zo kun je op een rustig tempo alles bekijken.

Neem goede schoenen mee, op hakken Carcassonne bezoeken is zeker af te raden. Denk er ook aan om zonnebrandcrème te smeren, en petjes en zonnebrillen mee te nemen. Je bent namelijk makkelijk een paar uur zoet in de Cité, en je loopt veel buiten in de zon.

Één van de mooiste momenten om Carcassonne te bezoeken is waarschijnlijk wel 14 juli, quatorze juillet in het Frans. Op deze nationale feestdag wordt er een prachtig vuurwerk afgestoken. Ben wel op tijd om een goed plaatsje te vinden, want elk jaar komen er zo’n 700.000 mensen op het mooie vuurwerk af.

Dorpje in Frankrijk

Het moderne Carcassonne

Om je dag compleet te maken kun je naast de Cité ook het modernere deel van Carcassonne bezoeken. Hier zijn genoeg eetgelegenheden en leuke winkeltjes.

Voor degenen die op zoek zijn naar wat actie na dit cultureel bezoek, is er een geweldig parcours in het bos. Via touwen en andere obstakels kun je 8 verschillende parcours afleggen, van makkelijk tot moeilijk. Dit doe je vlak bij het grote meer, het Lac de la Cavayere. Hier kun je verschillende activiteiten doen, zoals Stand Up Paddle, spelen op opblaasbare attracties, waterfietsen en nog veel meer. Voor degenen die gewoon even uit willen rusten is er een klein zandstrand met de mogelijkheid om te zwemmen in het ondiepe gedeelte van het meer.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be